icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 5989547
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
15 juni 2016 14:47
6

Blomkålsgratäng?

Behöver klura på receptet lite, det var jättegott men själva gratängdelen blev lite slaskig. Det borde gå att åtgärna, antingen med ett ägg, mer ost eller med majsmjöl tänker jag, frågan är bara vilket som blir godast och, helst, kalorisnålast.

Blomkålsmos, 3 portioner (som receptet ser ut nu)

550g fryst, förkokt blomkål i buketter
250g Oatly imat fraiche
4 hackade vitlöksklyftor
cirka 15g ost
salt och peppar efter smak

Kcalorier: 219 / portion

Energifördelning (en portion):
Fett: 14 gram
Protein: 6 gram
Kolhydrater: 14 gram

Gör så här:

1. Förkoka fryst blomkål så att den mjuknar. Häll av och låt svalna lite.

2. Blanda ost, hackad vitlök och imat fraiche.

3. Lägg blomkålen i en ugnsfast form och blanda med fraicheröran. Strö ev över lite extra ost. Dra några varv på svartpepparkvarnen.

4. Gratinera i 200 grader varm ugn i cirka 12-14 minuter eller tills den fått vacker färg.

 

Gillar

Kommentarer

  • 15 juni 2016 15:30
    paloma

    Majsmjöl eller majsenaredning hade jag valt, ost kan ibland klumpa ihop sig i fraiche. 

    Det brukar räcka med några teskedarsmiley

  • 15 juni 2016 17:07

    Älskar blomkålsmos så den där varianten måste jag prova att göra med :-) 

  • 15 juni 2016 17:58

    Paloma, jag ska testa det för som det blev nu vart det gott men lite rinnigt. Ska definitivt göra om det, för det blev väldigt gott.

  • 15 juni 2016 18:32
    Bella50

    Mums...och låt höra hur det blev 👍

  • 15 juni 2016 20:24
    aregnisw

    Jag gillar blomkålsmos men då brukar jag ha smör i istället för creme fr. o lite grädde men det där lät ju gott det med en annan slags variant.

  • 15 juni 2016 21:24

    Brukar koka blom kålen lite för lite, sen kör jag blom kålen i ugnen 4-5 min innan jag lägger på paj degen, för att få den lite torrare. Kommer inte åt minna recept på den här datorn då vi byt data bas, måste laddade när jag har riktigt bred band. Tack för tipset med blomkål har glömt bort hur gott det är och mycket man kan gör på den. 

Logga in för att skriva en kommentar.