Blomkålsgratäng?
Behöver klura på receptet lite, det var jättegott men själva gratängdelen blev lite slaskig. Det borde gå att åtgärna, antingen med ett ägg, mer ost eller med majsmjöl tänker jag, frågan är bara vilket som blir godast och, helst, kalorisnålast.
Blomkålsmos, 3 portioner (som receptet ser ut nu)
550g fryst, förkokt blomkål i buketter
250g Oatly imat fraiche
4 hackade vitlöksklyftor
cirka 15g ost
salt och peppar efter smak
Kcalorier: 219 / portion
Energifördelning (en portion):
Fett: 14 gram
Protein: 6 gram
Kolhydrater: 14 gram
Gör så här:
1. Förkoka fryst blomkål så att den mjuknar. Häll av och låt svalna lite.
2. Blanda ost, hackad vitlök och imat fraiche.
3. Lägg blomkålen i en ugnsfast form och blanda med fraicheröran. Strö ev över lite extra ost. Dra några varv på svartpepparkvarnen.
4. Gratinera i 200 grader varm ugn i cirka 12-14 minuter eller tills den fått vacker färg.
Gillar
Kommentarer
-
Majsmjöl eller majsenaredning hade jag valt, ost kan ibland klumpa ihop sig i fraiche.
Det brukar räcka med några teskedar
-
Älskar blomkålsmos så den där varianten måste jag prova att göra med :-)
-
Paloma, jag ska testa det för som det blev nu vart det gott men lite rinnigt. Ska definitivt göra om det, för det blev väldigt gott.
-
Mums...och låt höra hur det blev 👍
-
Jag gillar blomkålsmos men då brukar jag ha smör i istället för creme fr. o lite grädde men det där lät ju gott det med en annan slags variant.
-
Brukar koka blom kålen lite för lite, sen kör jag blom kålen i ugnen 4-5 min innan jag lägger på paj degen, för att få den lite torrare. Kommer inte åt minna recept på den här datorn då vi byt data bas, måste laddade när jag har riktigt bred band. Tack för tipset med blomkål har glömt bort hur gott det är och mycket man kan gör på den.
Logga in för att skriva en kommentar.