Börjar spurten
Nu börjar spurten inför den stora tävlingen. Några nyckelkomponenter är sömn, kost och återhämtning. Jag har sprungit över 10 mil/vecka nu på sistone, medvetet långt och hårt, för att nu lätta på gasen de sista veckorna. Förhoppningen är att kroppen ska svara med att kompensera för det hårda träningstrycket med en formtopp.
Jag försöker förstås hålla de goda matvanorna ändå, men det är banne mig inte lätt. Å andra sidan, ingenting som är värt besväret brukar vara lätt. Vore det lätt skulle alla göra det.
Jag kokade egen ketchup häromdagen, och blev helt såld på smaken! Det var ju så gott!!! Av bara farten gjorde jag whiskysenap också, jag som varken är ett fan av senap eller whisky. Gissa om jag tänker fortsätta med det! Jösses säger jag bara, är det så det ska smaka?!
Skillnanden var lika stor som den man kan uppleva mellan pulvermos och rikigt potatismos. Har man aldrig smakat något annat än pulvermos uppfattar man det säkert som gott, men har man en gång fått smak på äkta vara är det lika bra att kasta pulvret.
Ketchup tar en del tid att göra eftersom det behöver koka ihop, så det får man göra i större kok på en gång men senap rör man ju ihop på mindre än 10 minuter så jag förstår verkligen inte varför jag inte gjort det innan!
Jag måste ju förstås testa att göra fler senapssorter, det kanske är så att jag egentligen tycker jättemycket om senap och bara saknat rätt sorter att smaka?
Hoppas det blir en bra fruktskörd, plommon hoppas jag särskilt på så jag kan göra chutney igen. Plommon, kanel, chili och vitlök är jättegott, och en chutney mår bäst om den får åldras lite har jag lärt mig. I alla fall om man ska tro Hugh Fearnley-Whittingstalls recept på mangochutney, 8 veckor rekommenderar han att den får mogna och därefter konsumerar man den inom två år.
Det stora bekymret är hur man fotograferar en chutney, den blir ju så eländigt ful :-)
Den är faktiskt nästan lika ful som den är god!
Gillar
Kommentarer
-
Lycka till inför stora tävlingen LadyG!
-
10 mil/veckan? Häftigt! :-D
Gällande chutneyn: det borde finnas smak- och doftsajter! ;-)
Logga in för att skriva en kommentar.