icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 5997547
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
15 april 2013 13:53
4

Chili!

Jag älskar chili con carne! Fast nu tog jag sista från storkoket jag gjorde, och eftersom det blev en väldigt liten portion tog jag en sån där liten tetra med extra bönor. Matade in i Matdagboken, och såg att jag inte tyckte om balansen mellan mättat och enkel- och fleromättat fett. Så vad gör man? Jo, jag ringlade en tesked olivolja över käket. Det fixade till staplarna och som bonus fick jag upp kalorierna lite. En tunn skiva rågbröd som älsklingen bakat så blev lunchen perfekt :-) Det satt kanske extra gott eftersom jag körde ett styrkepass precis innan: armhävningar 15 + 20 + 15 + 15 + 15 +15 plankan 1:10 Lanefeldt-lyft 10x3 per sida benlyft 10x3 höftlyft 10x3 benböj 10x3 bowlaren 10x3 per sida musslan 10x3 dips 10x3 Ni minns kanske Susanne Lanefeldt, hon hade en bra poäng i sina bensparksövningar och knipövningar faktiskt - oavsett hur mycket vi fnissade på den tiden det begav sig. Jag kan fortfarande höra henne i minnet när jag kör bensparkarna, "Å ett och två, de bra! Ta i, å knip!" :-) Jag avslutade med en kort och försummad stretch innan jag kastade mig över lunchen. Hoppas jag hinner göra fler storkok, nu är nästan alla lådorna slut och det är faktiskt förskräckligt smidigt att ha färdiglagad, färdigräknad mat att värma när det är bråttom.

Kommentarer

  • 15 april 2013 14:31
    Hur mycket chili har du i din chili con carne? Jag brukar alltid få ta unden en del åt mig själv eftersom ingen annan accepterar min kryddning :D Olivolja.. Har svårt att glömma en diskussion jag hade med min mamma när jag gjorde salladsdressing med lite olivolja. Hon gick i taket över kalorierna men det kändes behövligt till potatisklyftor, kyckling och lite vitlöksås :) Susanne Lanefeldt. Hu en sån människa. Du glömde nämna halvt psykotisk blick för hon kunde skrämma livet ur en!
  • 15 april 2013 14:38
    Uj, det vet jag faktiskt inte. Jag brukar blanda sambla oelek, chilifrukter, chilipulver och tabasco ganska friskt och sen servera matyoghurt och bröd till dem som tycker det blir för stark, men familjen är rätt härdad vid det här laget. Chili ska vara stark, annars är det köttfärssås med bönor! :-) hahaha ja man kan bli mörkrädd om man bara tittar på kalorierna, men det är bra fetter så det är värt utrymmet :-) Men så tänker man kanske bara om man varit på MD tillräckligt länge :-) Ja, det hade jag helt glömt!! Blicken rakt in i kameran, befallandes "Å kniiiip!" :-)
  • 15 april 2013 15:22
    knipövningar är bäst för oss kvinnor!!! och ännu bättre än bäst är att vi kan göra de närsomhelst ;)
  • 17 april 2013 19:42
    utter
    Grymt! :)

Logga in för att skriva en kommentar.