Detta med havrefrutti
Det ställer till det.
Jag sätter i mig en liten glasform med havrefrutti, beroende på hur mycket bär jag tar landar det på 250-300 kcal, och sedan blir inte jag hungrig på många, många timmar.
Jag glömmer helt enkelt att äta.
Men vem har sagt att detta bara är en frukost? Om jag håller mig till min periodiska fasta, som jag föredrar och tycker om, fungerar detta lika bra som lunch.
Ätfönstret 12-20 fungerar strålande för mig, då kan jag planera in en rejäl måltid efter träningen där den gör mest nytta.
Nästa gång ska jag testa med lite chiafrön i, för mer omega 3. Vi får väl se om det blir ätbart eller om jag får ge det till varmkomposten...
Vikten uppför sig förvånansvärt nog, jag förstår det inte eftersom vi firat födelsedagar och jag har inte hållit jättemycket koll. Men så blir det kanske när man springer efter barnbarnen
Nästa visit på gymmet blir på onsdag, det ser jag fram emot!
Gillar
Kommentarer
-
Tänk att vi är så olika.
Jag kör periodisk fasta och äter första målet efter klockan 12. Men måste då börja med något matigt (främst ägg) för att min blodsockerkurva ska vara snäll. Många här är så duktiga på att få i sig mer av det eller det för omega3 eller mer kalium eller vad det kan vara... En kanske bör börja titta mer på det...
-
Ägg är kanonbra mat, ägg är det enda jag kan äta tidigt på morgonen. Detta med frukost är jag inte så bra på, men låt mig och kroppen vakna till liv första och kalla det lunch är jag med på noterna
-
Hej LadyG 😀 havrefrutti lät gott, hur gör du den? Kul med lite ny inspiration på vettigt ätbart 😋
-
Det är förvånansvärt gott för att vara en kylskåpskall gegga!
Havrefrutti med frukt
4 dl havregryn
2dl vaniljkvarg (Lindahls)
1,5 dl havremjölk 1,5%
300 g frusen frukt (mango, jordgubbar, ananas e dyl)
Blanda alla ingredienser utom frukten i en skål och stavmixa slätt.
Lägg i hälften av frukten och stavmixa tills det är så slätt som du vill ha det.
Lägg andra hälften av frukten i en skål, fortfarande frusen, och stavmixa till en puré (den blir nästan som glass i konsistensen).
Fördela havreblandningen i tre skålar med lock, och klicka över fruktmixen.
Låt stå i kylen så länge, över natten om du vill.På bilden fick jag slut på jordgubbar, så där är det faktiskt vanlig jordgubbssylt men det fungerar det med!
Senast uppdaterad 7 augusti 2025 12:05
-
Tusen tack 😀🥰
-
Varsågod!
Logga in för att skriva en kommentar.