icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 5996806
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
8 februari 2012 09:44
13

Egen pasta

Jag funderar seriöst på att testa, bara för att se om det verkligen blir godare. Receptet jag överväger är det här: [FET]Pastadeg till 4 personer:[/FET] 2 ½ dl vetemjöl 2 ½ dl durumvetemjöl 2 hela ägg 2 äggulor 1 msk vatten 1 msk olivolja lite salt [FET]Pastadeg[/FET]: Knåda ihop alla ingredienser till en fast och smidig deg. Tillsätt lite mer mjöl om det behövs. Låt vila i 1 timme i kylskåp. Därefter, bara för att jag alltid avskytt ravioli funderar jag på att göra ravioli av pastan om den blir bra. Då ska man göra en fyllning och en sås också och det kan man ju göra medan degen vilar. Eftersom fyllningen ska svalna är det lika bra att börja med den: [FET]Fyllning:[/FET] 100 g babyspenat 2 msk olivolja salt svartpeppar 1 dl ricottaost 1 dl finriven pecorino-ost [FET]Fyllning[/FET]: Fräs spenat i olivolja och smaka av med lite salt och peppar. Låt svalna. Blanda med ricotta och pecorino. Sen kastar man sig över såsen. [FET]Tomatsås:[/FET] ½ gul lök, finhackad 2 vitlöksklyftor, tunt skivade 4 msk god olivolja 1 dl vitt vin 1 burk hela tomater, ca 400 g 1 kvist timjan, plockade blad ½ kruka färsk basilika, hackade blad en nypa strösocker salt svartpeppar [FET]Tomatsås[/FET]: Fräs lök och vitlök mjuka i olivolja utan att de får färg. Tillsätt vin, tomater, timjan och basilika och låt sjuda utan lock i 10–15 minuter. Smaka av med salt, socker och svartpeppar. Så långt allt väl. Kavla ut pastan till två längder och klicka på fyllningen glest. Pensla med vatten på degen runt om fyllningen. Lägg på den andra deglängden. Tryck till runt fyllningarna. Ta ut runda ravioli med ett mått. Koka i lättsaltat vatten 2–3 minuter. Servera dem i tomatsåsen och strö över lite riven ost. Hur svårt kan det vara? :-)

Kommentarer

  • 8 februari 2012 09:54
    NoAngel
    Gud vad gott det låter. Om du testar måste du säga hur det gick så jag vet om jag ska testa på det (är ju ingen höjdare i köket direkt) hehe :)
  • 8 februari 2012 09:56
    Absolut! Jag saknar iofs durumvetemjölket nu men jag skulle vilja testa så snart som möjligt faktiskt. Jag såg på TV när de gjorde pasta och det såg ju lätt ut!
  • 8 februari 2012 09:57
    NoAngel
    Ja, det borde ju inte vara allt för svårt tycker man! :) Jag hejear på dig och håller utkik framöver om det blivit någon hemmagjord pasta :D
  • 8 februari 2012 09:57
    farmis
    Jag fick en pastmaskin i julklapp, så jag är också på språng att prova. Det troligaste är att det inte alls är svårt bara lite pilligt, men kul.
  • 8 februari 2012 10:03
    [FET]NoAngel[/FET], jag hoppas jag kan komma ihåg att fotodokumentera äventyret, det kan bli kul :-) Hoppas du har rätt [FET]farmis[/FET], för i så fall kommer det bli mer pasta hemmavid :-)
  • 8 februari 2012 10:16
    Troxii
    Det receptet ska jag spara, nån aning om kcal och allt / port? :)
  • 8 februari 2012 10:17
    Det är anpassat till 4 personer :-)
  • 8 februari 2012 10:18
    Troxii
    Ah, jag måste räkna själv menar du ;) Undrar om jag inte ska göra detta i helgen, eller idag, till lasagne... Hmmm :D
  • 8 februari 2012 10:19
    Spännande, du får gärna ta foto o berätta hur det har gått. Receptet lät gott, så jag sparar det :)
  • 8 februari 2012 10:24
    Har ingen koll på kcal men det blir nog en knippa :-) Tänkte lägga in receptet när jag hunnit plåta lite också, då vet jag hur mycket det blir av varje :-)
  • 8 februari 2012 10:29
    Blir säkert supergott! Och tänk vad härligt att veta exakt vad det är i din mat! Inga onödiga konstigheter elr extra konserveringsmedel osv, utan bara riktigt bra mat! Lycka till och återkom med rapport!
  • 8 februari 2012 10:37
    Bummlan
    Jag kommer! Skolans burkravioli var verkligen ingen hit, men det här verkar ju hur gott som helst. Ångrar mig å det gruvligaste att jag givit bort min pastamaskin :S Ser med spänning fram mot bildbevis och recension! Och håller tummarna för kavlandet under tiden (vilket jag tror är det kritiska momentet, att få degen tillräckligt tunn, men inte för tunn :D)
  • 8 februari 2012 10:45
    Tabirimiri
    låter riktigt kanon gott,har aldrig provat hemma gjord pasta men får ta och försöka göra det nästa gång när inomboendet ska laga det.

Logga in för att skriva en kommentar.