icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 5997242
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
9 februari 2012 22:08
5

Egen pasta - experiment #1

Det kommer en faslig massa bilder, jag har skurit ner dem så Johan ska slippa få servern full av pastabilder. Jag försökte dokumentera så gott jag kunde :-) Receptet jag följde var det här: [LANK]http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15870925[/LANK] Första observationen var att det gick åt betydligt mer vätska än det står i receptet för att degen skulle bli smidig, så där som den ser ut på BBC Lifestyle. Åtminstone dubbelt så mycket, kanske t om 3msk av varje. Andra observationen var att en pastamaskin nog är på sin plats. Tjurskalligare deg får man leta efter! Den drog ihop sig nästan lika fort som jag hann kavla ut den, den höll ihop mycket bättre än jag trodde. Vilket leder till tredje observationen. Den tredje: Kavla tunnt. Lövtunnt. Jag vågade inte kalva så tunnt, jag trodde degen skulle gå sönder men det gjorde den inte. Men kavlar man den för tjock tar den lång tid på sig att bli genomkokt, färskpasta ska bli klar på cirka 3 minbuter och man får väldigt mycket pasta i munnen om den är för tjock. Jag passade på att göra maräng av de två vitor som blev över, det kommer jag få träningsvärk av. Jag vispade marängen för hand. Men åter till pastan. Några omdömen, så här om första försöket: Smak: Mycket gott Konsistens: Lite al dente Textur: Lite för tjock deg Övrigt: Ricotta i sig smakar ingenting. Spenaten smakar väldigt lite. Eftersom jag inte hittade pecorino tog jag parmesan och drog ner på saltet i övrigt istället. Gudomliga parmesan kan rädda vad som helst! Underbart. Tomatsåsen ser jag ingen anledning att ändra på, jag lät den småsjuda länge länge så den blev betydligt tjockare i konsistensen än vanlig sås. Nästan stapelbar faktiskt, och det ångrar jag inte. Smakerna kom fram mycket bättre då. Bilderna hamnade lite i oordning, men ni kanske kan gissa med hjälp av receptet i länken ovan vad som är vad :-)

Kommentarer

  • 9 februari 2012 22:28
    De ser aningen tjocka ut men väldigt goda :P. Det här ska jag lätt pröva. Att jämföra det här med burkravioli blir ju skrattretande. Tror jag ska ge mig på en svampfyllning när jag testar :)
  • 9 februari 2012 22:32
    Jo, jag borde vågat kavla ännu mer men jag tyckte jag tog i så jag nästan kunde se bordet igenom dem :-) Fast nu vet jag ju det till nästa gång, degen hänger ihop väldigt väldigt bra. Det finns ingen anledning att låta den vara tjock :-) Åååh, svamp! Tack för tipset!
  • 9 februari 2012 22:36
    Det bör väl fan gå att trycka ner nästan vilket jävla skit som helst i en ravioli? Skaldjursravioli är ju också välbeprövat. Fast då ska man iofs gärna ha hummer :P
  • 9 februari 2012 22:39
    Findus eller vilka det nu är som gör burkravioli har ju förstört den maträtten för många, men det här var ju delikat. Tänk var mycket gott man kan stoppa in i de där kuddarna om man bara kommer på idén :-) Fast ska det bli fler pastaexperiment är det jag som skaffar en pastamaskin, för det var en satans deg att vara motsträvig. Jag svär på att jag kommer ha träningsvärk imorgon, antingen av degen eller marängerna.
  • 9 februari 2012 23:29
    Troxii
    Naiiiis :D

Logga in för att skriva en kommentar.