En fjärdedel av barnens kalorier kommer från godis, läsk och glass?!
Kommentarer
-
Ja du ..... jag har fått höra hur synd det är om mina barn som tvingas äta bönsallad och annat "konstigt" lite titt som tätt. De som kritiserar blir bara tjockare och tjockare och även om deras barn inte är det nu så tror jag att grunden till osund syn på mat läggs tidigt. Jag märkte en markant skillnad när vi fick in en ny man i vår familj. Matvanorna blev drastiskt sämre och nu flera år efter fins det spår kvar. Så det betyder massor hur vi vuxna ser på mat och näring.
-
Jag önskar ett fler föräldrar i såna fall ville "lura" sina barn, så att deväxer upp och blir glada och starka och orkar ta hand om mig när jag inte själv kan! Och om inte körsbärstomater är godis så är i alla fall pärltomater och babyplommontomater det :)
-
Ja, det tror jag med. Barnen ser och lär av vad vi gör, inte vad vi säger åt dem. Min motvilja mot fisk t ex har barnen snappat upp, trots att jag verligen försökte låtsas att det var gott och serverade fisk när de var små. Jag är tydligen en rätt dålig skådespelerska :-)
-
Bummlan, du räknade just upp alla de godaste tomaterna nu ju :-) Små, söta och jätteröda ska de vara. *mums*!!
-
Men en fantastisk säljare! Så länge du säljer det du själv tror på :) Och fisk klarar man sig väl utan? Det finns ju fiskpiller :) Dessutom blir det mer över åt mig :)
-
ABSOLUT! Och då är de godis! Jag har alltid en skål i köksfönstret som jag går och småäter av. Ska jag behöva begränsa mig till lördagar ¤:/
-
*lol* Ja, det finns fiskpiller och man måste ju faktiskt inte äta fisk om man inte vill :-)
-
Njae, jag tycker vi kan låta tomaterna vara undantagna lördagsgodisregeln eftersom det är färskara. Jämför hållbarheten på tomater med t ex godisnappar eller nått, lägg dem i en skål och kom tillbaka om ett år. Godiset är nog lite hårdare bara. Tomaterna däremot...
-
*urkar och sopar undan döda banaflugor* :)
-
Ja, visst är det läskigt? Man kan ju fundera på nyttigheten i ett livsmedel som står sig - inte veckovis eller ens i månader utan i åratal :-)
-
Surströmming är väl nyttigt? ;) Och knäcke ganska nyttigt. Men det kanske inte står sig så länge. Här går det åt så fort så jag vet inte. Sån där svindyr lufttorkad skinka??? Men jag håller med. Tårtbottnar och formfranska, t ex. Och en massa annat skumt. Då är det bättre med tomater :) Och färsk spenat!!!!
-
Faktiskt inte, surströmming innehåller giftet dioxin och säljs på dispens i Sverige (EU vill förbjuda surströmming f ö, de käftas om det nere i Bryssel) :-) Knäckebröd blir mjukt och svampigt när det blir gammalt, riktigt äckligt faktiskt :-) Jag tror det finns någon form av korrelation mellan hur processat ett livsmedel är och hur mycket av det nyttiga som förstörts, ju mindre vi joxat med käket först ju mer av det braiga finns kvar (har jag för mig). Fast det finns ju en gräns för hur mycket färsk mat man kan ha hemma också, lite konserver och sånt behövs. Men man kanske gör ett bättre val om man väljer den hela köttbiten istället för korven, den hela fisken istället för fiskpinnen och så? Jämt kanske det inte fungerar, men ganska ofta?
-
Som vanligt tror jag du har en poäng. Bättre att processa maten själv, så man vet vad det är i den. Och får den som man vill ha den! Men lite panikkorv i frysen är skönt att kunna fiska upp när inspirationen är på noll och tiden knapp. Och fryst broccoli. Och krossade tomater på burk. Och matkällaren full av hemkokt lingonsylt och flädersaft :) *slår sig själv för bröstet då hon inser att hon har stora klumpar högrev, oxfile och bringa i frysen. Och väldigt få panikkorvar*
-
Jag blev tvungen att kolla jag med, och jag hittade faktiskt flera kilo högrev och bara en enda stump falukorv. Tack förresten, nu såg jag att lagret med färdigmat (storkok som jag frusit in till de där dagarna då man inte orkar tänka så mycket) börjar sina. Det hade jag missat, men i helgen får det bli lite storkok med andra ord och fylla på lådan för den gapade ganska tom nu.
-
Det var så lite så lite ;) Storkok är kul! Långkok och storkok! Man kanske skulle starta barnhem ;)
Logga in för att skriva en kommentar.