En fundering om mättnad
Måltider som knaprar mycket verkar av någon anledning mätta mig bättre än lättätna mos-middagar eller soppa. Så om jag planerar en mos-middag, som ikväll, så lägger jag till 3 rejäla morötter och en ordentlig skopa vitkål. Mycket knaper för lite kalorier. Och visst fungerade det!
Den ena moroten käkade jag upp kanske tio minuter före maten, som förrätt. Den andra moroten knaprade jag i mig mitt i måltiden, vilket tvingade mig att släppa besticken och vänta med resten av maten en stund. Den var ganska rejäl. Den sista tuggade jag långsamt i mig när resten av middagen var uppäten. Vid det här laget började jag förvisso bli lite less på morot, men det var faktiskt grymt effektivt.
Det borde fungera med andra grönsaker som knaprar också, bara det är hårt och rejält med tuggmotstånd. Jag brukar få konstiga blickar när jag lagar mat, familjen kan nämligen inte förstå hur jag kan äta rå potatis men det är ju så gott! Rå kålrot är också gott, i stavar eller små kuber spelar ingen roll. Små majrovor, rädisor och persiljerot är väldigt gott, även om just persiljeroten faktiskt mår bäst av att bli lite tillagad först.
Det är en så underbar tidpunkt nu, med alla rotfrukter överallt. Så mycket gott, så liten magsäck! :-)
Kommentarer
-
Det var en väldigt bra fundering..måste prova..=)
Logga in för att skriva en kommentar.