En kasse mat
Efter att ha grävt runt i den nya kokboken och dammsugit den på idéer har jag försökt vara lite kreativ på matfronten. Kornotto, som risotto fast på matkorn, är till exempel väldigt gott. Eller Havreotto för den delen. Det hade jag inte kommit på själv tror jag inte.
Rödbetsbiffar ledde till morotsbiffar och andra rotsaksbiffar, jag var lite inne på det spåret redan på egen hand men recepten i boken gav mig mer kunskap så jag kunde göra dem både nyttigare och godare.
På tur att testas står vegetarisk kålpudding, det borde kunna bli kanongott om man gör rätt, fiskgryta, currykyckling med matkorn och något av alla spännande laxrecept.
På önskelistan att lära mig står även inlagd gurka, pressgurka är inte det svåraste jag gjort så förhoppningen att göra egen inlagd gurka finns. Det kanske är supersvårt, men då märker jag det.
Eftersom vi handlade stora mängder kantareller tänkte jag göra minipajer med svamp, de är smidiga att både förvara och äta. Alla svamparna går inte åt så resten får bli Färskpasta med svampsås, det räcker precis till det. Jag har en känsla av att det blir ett rekordsnabbt recept igen, färskpasta tar ju bara 3 minuter att koka och såsen vevar man ihop på lite och ingen tid alls.
Bara för att jag laddar för 100km löpning måste jag inte stoppa i mig skräpmat. Det är fortfarande samma regler som gäller, det är bara mängderna som är annorlunda. Så för tillfället är ätfönstret öppet längre, annars är jag chanslös. :-)
Att göra egen glass är för övrigt en idé så god att jag inte förstår varför jag inte testat innan. Igår gjorde vi jordgubbsglass med lime och det slår mig ännu en gång hur gott det är med riktig glass.
Gillar
Kommentarer
-
Smarrigt! Ska du orka springa så långt, så behöver du ladda klokt; näringsrik mat, god sömn underlättar. Beundrar din styrka och kondition!
-
MUMS!! :-D
Logga in för att skriva en kommentar.