icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 5991535
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
24 maj 2013 18:51
5

En nästan glömd favorit

Den här rätten fick vi som side dish på en pressvisning, och det var så gott att jag experimenterade fram hur de gjorde den: [KURSIV][FET]Ingredienser [/FET] 2 stora eller 6 små rödbetor olivolja 0,5-0,75 tsk flingsalt 3 msk fetaost i tärningar lite flytande honung [FET]Beskrivning[/FET] Lämna kvar ett par centimeter av blasten och låt det eventuella sprötet på andra sidan rödbetan vara kvar. Lägg rödbetorna i en kastrull med vatten så att det täcker dem en bit. Koka upp och låt koka på medelvärme cirka 20 minuter, beroende på hur stora de är. Prova om de är klara med provsticka. Lägg rödbetorna i kallt vatten och låt dem svalna. Skrapa av skalet med händerna så att den glänsande mörkkröda betan kommer fram. Skär bort rotfästet med blast samt "sprötet". Skär rödbetorna i tunna skivor, cirka 2 millimeter. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnsfast form med olivolja. Lägg i rödbetorna något omlott och börja utifrån och gå inåt. Ringla olivolja över rödbetorna och strö över fingersalt. Smula över fetatärningar och ringla sedan över honung. Sätt in formen snäppet över mitten i ugnen. Grädda rödbetorna cirka 10 minuter tills osten smält lite.[/KURSIV] Förra året åt haren upp blasten på rödbetorna så det blev inga egna, men det går precis lika bra med köpa rödbetor ;-) Jag hade så när glömt bort att man kunde göra så mycket gott med rödbetor men nu är det hög tid att köpa hem en rejäl påse igen tycker jag!

Kommentarer

  • 25 maj 2013 07:33
    Älskar rödbetot, speciellt med feta och lite honung.
  • 24 maj 2013 18:58
    Rogann
    Tack för receptet Har du något gott till?
  • 24 maj 2013 19:06
    Vi brukar servera den som förrätt, eller som tillbehör till t ex grillad kyckling. Nån gång försökte jag med rödbetorna som snacks men det är de lite för kladdiga för, även om de är fruktansvärt goda.
  • 24 maj 2013 19:21
    åh...har tänkt köpa rödbetor ett tag men glömt och här får man ett recept också... tack för det!!! :)
  • 25 maj 2013 13:39
    Tack för du kikat in till min blogg, j ag önskar dig en trevlig skön helg

Logga in för att skriva en kommentar.