Får balansera det lite
Pumpasoppa är så väldigt gott, jag gjorde det till lunch och eftersom det är vilodag idag tänkte jag att det ju blir bra med en lättare lunch. Tränar jag inte behöver jag ju inte lika mycket energi, men väl all näring fortfarande. Fast det går ju att överdriva också, om man gör pumpasoppa på pumpa och morot blir det inte mycket kalorier alls. Jag slant mer svartpepparkaret, det belv jättegott! Lite hett, lite pepprigt och ettrigt.
Matlagningsyoghurt i soppan gjorde det lite svalare, men på det hela taget var det en het och mycket trevlig soppa. Lämplig för en vilodag. Mellanmmålet sernare på dagen, ett kokt ägg. Bra för proteinbalansen, nyttigt och gott.
Vi tog en promenad på eftermiddagen och efter det gjorde jag kycklingwok med kelpnudlar, vilket inte heller blev särskilt mycket kalorier. Vid det här laget började jag summera dagen, och börjar inse att jag behöver äta mer. Så en bytta kvarg fick jag ner också, men nu är det stopp. Jag har lite bättre aptit när jag tränar tror jag, jag läste innan i ett av mina gamla blogginlägg att jag åt allt jag kom över efter långpasset.
Nåja. I slutänden blir det säkert bra.
Gillar
Kommentarer
-
Har du receptet på pumpa soppa gilar pumpa, har funderat på soppa men kommer aldrig längre, kör den i ugn gjort mos på den och har den i wocken, brukar var slut då. Har snöt i på sötpotatis sista tiden är så bekvämt den blir klar i sit eget skal och räkor har man alltid i frysen, om den rökta laxen simmat i väg.
-
Jag skrev ner receptet på pumpasoppan här: http://svenskarecept.se/recept/pumpasoppa-med-svartpeppar-och-morot/
Det blev det tredje receptet på just pumpasoppa, allihop till SoupMaker. Man kan göra soppan i kastrull också: hacka pumpan, skala och skiva moroten och skala och hacka löken. Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka upp alla ingredienserna, låt sjuda i 20-25 minuter tills pumnpan och moroten är mjuk. Mixa med stavmixer tills du får en slät soppa.
Det blir 3 rejäla tallrikar, ibland skivar jag ner korvslantar om jag har över sedan någon tidigare middag. Inget förfars :-)
-
Jag blev insprerad av din soup marker så behövde vakuumpåsar till vakuumpacken så köpte en Andersson får vi se om den funkar, hade 5 tilagningspogram. Neton net har ju frktfrit. och 200 kr var något jag har råd med många av de andersons prudukter är bra, Köpte en TV akut 2013 till stugan på en sån här vecko pris de har i bland 44 tums tv 1495 ville nte ha nåt dyrt i stugan veckan efter kostade den 4995 kr på ordinare pris, och det är en äkta hdtv med mycket bra bild. Bätre en den som jag har i sovrummet i Stocholm en dyr LG jag köpte billigt när Expert klapade i hopp.
-
Vi passade på att byta tvättmaskin när Expert vände tårna i vädret, jag minns inte hur mycket de hade satt ner priset med. Kanske 50% eller mer, de ville i stort sett bara bli av med allt, så det slumpades bort en massa fina saker. Det gäller att vara lite slug :-)
Det ska bli spännande att läsa hur det går, jag hoppas du bloggar om vakuumpacken sen när den kommit?
-
Skrev lite otydligt köpte påsar till min Vakuumpack har 2 Andersson vakuum packar en hemma och en i stugan, Aldrig någon frysbränna på mat längre, och jag mörar entrecote i den med chileflak och ingefära i 5 dagar i kylen innan jag fryser dem. När jag köpte den testade jag den köpte en hel stor entrecote skivade den kryddade dem lika med chileflak ingefära lite peppar och en aning salt. Packade dem 2 och 2 blev en 8 paket med 2 i och ett med en i var i december 2013 8 paket lade jag i kylskåpet den ensamma i frysen för långfrysning. första paketet åt jag efter en vecka var mycket mört och fint nästa, nästa lördag gåt 4 veckor köttet blev bar mörare, fick gäster så den 5 veckan strök 2 paket vilket beröm jag fick för min stekning som gjorde köttet mört, 7 veckan strök de sista bitarna med jätte goda och fina skulle nog säga att köttet med chili och ingefära och lite salt var mer gravat en mörat blev jätte gott att bar vända det 1,5 min på varje sida gillar blodigt. Suveränt grava både lax och kött direkt i vakuum påsen, gravar den färska laxen min favorit är där med chilegravad, gnider in kryddorna riklig med dill vakuumpackar och fryser sen bar plock upp den 4-5 dagar ina man ska äta den och vända på den. men behövde påsar till jaktsäsongen dags fylla frysarna för ett år framåt då krävs det vakuumpack Nötkött bra packat klar 2 år i frysen om den håller 22 grader helst 25 vid köttförvaring. Kronhjort, älg, klar längre utan att bli dålig, Hade glömt bort en låda med fläskfilé som jag nitritsaltade och rökte, folk var tokiga i den skulle vetat den var nästan 2 år. God natt. PS jag mår bättre om jag äter mindre kött mer grönt, men vil ju inte äta upp maten för djuren, Är köttoman inget slår en god kött bit.
Logga in för att skriva en kommentar.