icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 5993039
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
18 april 2010 12:28
1

Fiskälskare, se hit tack!

Igår steg jag upp skapligt tidigt för att vara helg och gav mig ut och sprang, vid den här tiden igår var jag redan klar och hade hunnit äta och allt. Idag däremot är jag nyvaken och yrvaken, och det är lika skönt det. Vi hade en jättetrevlig kväll igår och allt gick som smort, vi t  o m lyckades med konststycket att göra egen mozzarellapizza så att den blev så där krämigt god och trevlig.

Med tanke på att löpningen kostade mig över 1 000 kcal så behövde jag något energirikare för att inte hamna på ett allt för hysteriskt underskott. Fast om 350g hemmalagad pizza med tomat, ost skinka och mozzarella ger lika mycket som en restaurangpizza vet jag inte. Jag använder t ex ingen olivolja som de, och jag använder mager ost (10% fett) vilket jag starkt betvivar att de gör.

Men jag orkar inte räkna om, det landande så att jag gick plus-minus-noll igår om det hade varit en restaurangpizza, det får vara bra med det. Då blev det inte för mycket, underskottet blev förmodligen ganska litet. Inget att bekymra sig om med andra ord. Vikten är ju också stabil, så jag ser ingen anledning till oro.

Jag funderar på goda recept och middagar man kan bjuda på, jag är nämligen skyldig svärföräldrarna ett stort tack för att de ställer upp och då skulle jag vilja bjuda på middag. Problemet är att jag kan för lite o fisk... Hälleflundra, är det gott? Vad kan man göra med det? finns det några bra sidor man kan läsa mer om fiskrecept? Är fisk känsligare att tillaga? Vilka smaker går bra ihop med fisk?

Jag är nybliven fiskätare, så jag kan abslout inget mer än öppna en burk makrill eller tonfisk... Hjälp..!

Kommentarer

  • 18 april 2010 19:19
    lflickan
    Jag brukar köka lax i micron, kanonsmidigt. Men går inte till så många portioner dock. Man tar en djup tallrik o lite vatten, laxen och kryddor och en uppochner vänd djup tallrik över. Ibland gör jag så att jag kokar pasta och i efter halva tiden lägger jag i frysta grönsaker och lax som får koka klart med pasta, häller av vattnet och kryddar. Smidigt och gott, tycker jag. :)

Logga in för att skriva en kommentar.