icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 5996431
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
8 juli 2013 17:21
1

Glass!

Vi testade att göra vanilj- och chokladglass härom dagen, med mycket stor framgång. Chokladglassen är i stort sett samma recept som vaniljglass, fast man tillsätter 1msk Kung Markatta kakao i äggsmeten. I övrigt är allt lika. [FET]Vaniljglass[/FET] (ca 300ml) 35g socker 2 äggulor ½ vaniljstång 1dl mjölk 1½dl vispgrädde Vispa äggulor, socker och vaniljfrön grundligt. Värm mjölken, men inte över 72 grader. Vispa ner grädden i äggblandningen. Tillsätt den varma mjölken under omrörning. Om mjölken är för varm koagulerar äggen och glassen smakar "äggigt". Värm blandningen på svag värme i cirka 2 minuter, tänk på att det inte får koka. Kyl ner blandningen och låt den gärna stå över natten i kylen innan du kör den i glassmaskinen ([LANK]http://www.obhnordica.se/Default.aspx?ID=941&ProductID=PROD663[/LANK]). Eftersom vi inte är några storkonsumenter av glass kan vi lika gärna göra den själva. Lite lyxigare, lite godare och mycket roligare. Maskinen är liten, lätthanterad och lättrengjord. Locket ser lite rymningsbenäget ut, men det kanske är min inbillning bara. Följer man instruktionerna i manualen är det busenkelt. Jag är mycket förtjust i den lilla maskinen. Vitorna som blir över kan man göra maräng på, om man (som jag) har en marängälskande man i huset :-) Nu sist var det han som gjorde marängerna, och då använde han saffran. Till och med jag tyckte om det! Jag, som inte gillar maräng annars! Vart är världen på väg ;-)

Kommentarer

  • 9 juli 2013 05:51
    Astie
    Mums!

Logga in för att skriva en kommentar.