Gör det enkelt för mig
Jag brukar ivrigt kasta mig över de senaste rönen, läsa på och skaffa mig kunskaper. Det är kul, men i vanliga livet har jag börjat lära mig en sak, och det är ironiskt nog samma läxa som jag fick lära mig för många år sedan som nybakad tekniker.
KISS (Keep It Simple Stupid)
Håll det enkelt. Är det enkelt håller man fast vid sina nya vanor på ett annat sätt. Det är mycket lättare att överge komplicerade rutiner och metoder, till förmån för de gamla (enklare).
Så jag har alltid mängder av frysta grönsaker hemma till exempel. För bland det enklaste jag kan göra är en wok.
Nu när det är så varmt har det blivit lite si och så med maten, men det känns viktigare att orka äta alls. När aptiten är obefintlig är det viktigare att äta något än bekymra sig om vad. Faktiskt.
Sushi är gott, och eftersom man köper det färdigt blir det inte enklare än så. Visst kan man göra den själv, men då blir det genast trassligt. KISS. Grilla sina grönsaker och sitt kött är enkelt också. Färdigköpt potatissallad kan man bättra på med exempelvis lite äpple, rädisor och extra lök om man nu gillar det. Ta vad du hittar som är gott rått från grönsaksdisken. Det mesta fungerar i potatissallad. Döp om den till grönsakssallad eller variantsallad och improvisera! KISS.
Hur många veckor om året har vi tropisk hetta av den här magnituden? Inte ens varje år, skulle jag vilja påminna om. För det mesta når mätaren aldrig 30 grader i skuggan i det här landet. Det är exceptionellt väder, så eventuellt dåligt samvete kan du strunta i. Det finns inget att ha dåligt samvete för.
Det enda jag är noga med är vattnet och saltet. För ovanlighetens skull saltar jag på maten. I värmen svettas man ju mer än vanligt och då följer salterna med ut, vilket i sin tur inte är nyttigt.
I övrigt håller jag det så enkelt jag bara kan. Till och med mackor duger till lunch, om det är det enda jag orkar med. Något är bättre än inget.
Nu önskar jag att det kommer lite mildare väder, svala nätter och regn!
Gillar
Kommentarer
-
Det där med potatissallader köper jag med hull o hår. Fiffigt att hotta upp den med det man råkar ha hemma.
-
:-) ja du har så rätt så! Jag har också massor av grönsaker i frysen. Wokblandningar är perfekt. Igår åt jag kokta rödbetor, och sen sillsmörgås med mer grönsaker bredvid. För det är som du skriver, det är jättemotigt att laga mat just nu. Svårt också med känsliga råvaror, t ex köttfärs som jag annars brukar laga rejäla satser köttfärssås eller köttbullar av o ha i frysen.
-
Sill eller makrill i tomatsås på hårt bröd är faktiskt inte så dumt och det är dessutom nyttigt :-)
Dessutom slipper man stå vid en varm spis och svettas!
Logga in för att skriva en kommentar.