Håll tummarna
Ikväll ska jag fortsätta experimentera, uppmuntrad av gårdagens framgångar. För visst borde det väl bli gott om man fräser kycklingbitar så de blir genomstekta men inte brynta, slår på matlagningsgrädde (jag föredrar iMat med havrebas, snällare mot magen än vanlig grädde men ta vanlig ni som tål det om ni vill) och kryddar med saffran, salt och peppar?
Jag såg ett recept där de kombinerat apelsin och saffran i en gryta. Ska man våga sig på det, eller ska jag hålla mig till det jag känner till? Det får vi se, jag provsmakar mig fram medan jag lagar mat för att få fram de kryddor jag vill ha, kanske passar apelsin helt vansinnigt bra till kyckling? Anka vet jag i alla fall att apelsin passar till så varför inte kyckling?
Om det blir bra blir jag nöjd, för i så fall kommer makronutrienterna att fördelas ungefär så här, med reservation för att jag kanske lägger till och drar ifrån något i slutreceptet:
Kcalorier: 282 / portion
Energifördelning (en portion):
Fett: 15 gram
Protein: 30 gram
Kolhydrater: 7 gram
Till det lägger man sen ris eller bulgur, eller vad man nu tycker passar samt en grönsallad.
Gillar
Kommentarer
-
Det verkar ju som om det skulle bli gott! Men har du storförpackning av saffran? Det är ju så dyrt så jag drar mig för att använda det i matlagning alltför ofta.
-
Nej, jag köper de vanliga förpackningarna. Men så himla ofta köper jag inte saffran, en förpackning kostar 17 kronor och två påsar räcker till 4 portioner vilket blir 8:50kr per portion om man slår ut det. Det tycker jag är överkomligt. Per kilo, om man tittar på jämförpriset, är saffran dyrt det håller jag med om men man får se till hur mycket man faktiskt använder också. :-)
-
Beror också på vad man jämför med t.ex en flaska rödvin eller en påse smågodis. Ja, då är saffran billigare, nyttigare och en piffig krydda. Så tänker jag.
Det låter gott. pepp
Logga in för att skriva en kommentar.