icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 5992273
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
8 april 2014 10:54
7

Hallonbullar och vilodag

Eftersom det var vilodag igår hade jag tid att göra ett experiment jag varit sugen på att göra ett tag: hallonbullar! Om jag väger mer än vanligt idag så finns det en bra anledning till det, det var så syndigt gott med nybakade bullar att jag lyckades sätta i mig tre stycken! Jag! Som inte gillar kokos, ogillar hallon och inte är någon stor fan av bullar egentligen. Tre fel blev ett rätt helt enkelt! Så här gjorde jag: Deg ◾5 dl mjölk ◾50 g jäst ◾1 1/2 dl strösocker ◾840 g vetemjöl ◾2 tsk nystött kardemumma ◾1/2 tsk salt ◾150 g rumsvarmt smör Fyllning ◾1 1/2 dl hallonsylt ◾1 1/2 dl kokosflingor ◾1 ägg till pensling ◾pärlsocker till dekor 1.Deg: Smula ner jästen i en degbunke, häll över mjölken (ljummen om du vill att degen ska jäsa fort, annars kall) och rör tills jästen lösts upp. 2.Blanda de torra ingredienserna och häll allt i degbunken. Klicka även ner det mjuka smöret. Arbeta ihop till en deg och knåda den ordentligt, gärna 5-10 minuter i en köksassistent eller för hand. Låt degen jäsa övertäckt i minst 40 minuter. 3.Kavla ut degen till en stor rektangel. 4.Bred på hallonsylten och strö över kokosflingorna. Rulla ihop degen till en tjock rulle och skär den i cirka 16 bitar. 5.Sätt ugnen på 200 grader. Placera bullarna med lite mellanrum i en smord ugnsform, cirka 25 x 30 centimeter. Låt jäsa övertäckt i minst 40 minuter. 6.Pensla bullarna med lite uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i 20-25 minuter. Nästa experiment blir saffran istället för kardemumma i degen och riven mandelmassa istället för hallon och kokos. Det är säkert bra att ladda inför löpningen med massiva mängder bullar. :-)

Gillar

Kommentarer

  • 8 april 2014 11:50
    Mottager med förtjusning eventuellt återstående bullar, då jag älskar kokos. :-)
  • 8 april 2014 12:03
    Jag är nästan böjd att förstå varför, för i rätt sammanhang var det jättegott!
  • 8 april 2014 12:52
    Stinta
    Ser gott ut! Själv bakade jag choklad- chesecakemuffins i helgen, supergoda de med!
  • 8 april 2014 12:56
    Oh, det låter jättegott! Det bara måste vara bra löparbränsle det :-)
  • 8 april 2014 18:13
    Bgitta
    Oj, vad sugen jag blir på att baka. Nästan ingenting går upp mot nybakta varma bullar - för att inte tala om doften. Jag blir helt lyrisk, men bakplanerna får nog läggas på hyllan en stund till :-((((((
  • 11 april 2014 14:57
    Tita
    Tack jag kopierade ditt recept och skall baka bullarna tills mina barnbarn kommer på påskbesök! Ha det bra!
  • 11 april 2014 15:03
    Perfekta bullar att baka med barnen, det gör inget om man kladdar och kletar (jag lyckades kladda ner mig ganska ordentligt alldeles på egen hand) eftersom allt ska ner i långpannan och jäsa ändå :-)

Logga in för att skriva en kommentar.