Hjälp har jag gjort bort mig nu?
Kommentarer
-
Hur bakade du? Följde du receptet fast dubbelt då eller gjorde du som du skrev här? Gjorde du som du skrev här, dvs dubblade 12dl vatten till 6dl mjöl, ja då blir då nog mest pannkaka. :O Om det bara är ett skrivfel, då blir det säkert helt okej. Brukar funka bra att byta ut mjölsorter och dubbla lite som man vill. :)
-
Haha jösses, jag var så stressad över degen att jag skrev fel. Jag dubblade receptet i länken, rätt ska vara rätt :-) Det ser ju ut som deg, det gör det. Kladdigt men deg och den har redan rört på sig oroväckande nog... Hoppas den håller sig i bunkarna åtminstone.
-
Den borde bli ungefär dubbelt så stor efter två timmar, finns nog risk att den pöser över mao. :D Ett tips till nästa gång, låt degen jäsa direkt på diskbänken.
-
Söker du medlemskap i Theas köksklubb? :D
-
Oj.... Jösses Amalia... oj. Tack för tipset, [KURSIV]det [/KURSIV]ska jag komma ihåg till nästa gång :-)
-
tolwyn, inte långt ifrån :-) Baka är inte min paradgren direkt :-)
-
Är det kletigt när du ska baka ut degen så tillsätt lite mer mjöl bara, så att den går att hantera. Vilket mjöl du använder spelar mindre roll.
-
Vilken tur att du inte gjorde som du skrev i bloggen utan hade rätt proportioner mellan mjöl och vatten... Ja, det blir väl lite fler bröd då, inget problem med det, mjöla bakbordet ordentligt när du bakar ut och försök att inte tillsätta för mycket mjöl så det inte blir stabbigt. Om du inte orkar göra småbröd av allt gör du en formfranska också.
-
Oj, vad duktig du är!! Sätter igång med brödbak... Jag brukar ångra mig, just i det läget, inför jäsningen... Då är det lite sent påtänkt.. Du kanske har hittat på det ultimata brödet ;) Skriv upp vad du gjorde, om det blir jättebra. Degen kanske möter dig i hallen, när du kommer tillbaka!!
-
Ååå jag räknade nog fel nånstans... jag dubblade ju receptet, så då ska det bli 8 hamburgerbröd istället för 4... eller hur? Jag lägger upp en bild på de 8 bröden strax......De ska jäsa 20 minuter till enligt receptet...
-
Jösses!.....det var inga små bröd det. :D Med tanke på att du bakade på 12dl vatten så borde det blivit betydligt fler än åtta. Bakar jag tex tekakor på en halv liter vätska så brukar det bli ca 15 st. Hamburgerbröd brukar ju vara något tjockare men du borde fått ut runt 25 stycken iaf på 12 dl vätska. Misstänker att det blivit lite fel med 4 portioner om det nu inte är så att man ska äta jumboburgare då. :D
-
Haha ja de blev jättestora, men hur goda som helst, Nu är jag ju lite syrak då för att jag inte skrev ner vilka mjölsorter jag använde, men då har jag anledning att experimentera mer :-) För som limpor betraktade blev de så gott som perfekta, fast det var ju inte det jag skulle göra så det får bli hamburgertallrik ikväll :-)
-
Känner igen det. Lite surt när man fått till smaken perfekt bara genom att ta lite av det man känner för, för att sen inte komma ihåg exakt hur man gjorde. Viktigast är ju ändå att det smakade bra och hamburgertallrik är inte fel det heller. :)
-
Jag rullade bröden i speltvetet bara för att det luktade så gott - och det gav ytan smak som jag inte trodde det skulle. Det var en bra idé som jag ska göra om. Fascinerande att brödet inte ens behöver ett pålägg för att vara gott! Nu har jag något att grubbla på! Skulle gjort som miasbias skrev, jag skulle tagit anteckningar :-)
Logga in för att skriva en kommentar.