icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 5996511
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
6 augusti 2016 14:08
4

Inga mirakel

Vågen tassade neråt idag igen, 69,3kg landade den på och först begrep jag i vanlig ordning ingenting men sen började jag tänka till lite. Jag har hållit den periodiska fastan, och trots att vi nallade friskt av ostarna, St Agur och Appenzeller (ganska salta saker mao), varsitt glas vitt vin och en hel del kex till det så höll jag mig antagligen instinktivt till budgeten. I och för sig skulle vi flytta ostbrickan till ikväll eftersom några fått förhinder, men jag kunde inte hålla mig (ni som känner mig vet hur svag jag är för ost!).

Så ikväll ska det bli ostbricka, igen! Jag klagar absolut inte, däremot måste vi nog fylla på med ost, för det saknas en nu :-)

Tack och lov kan man gå in på Systembolaget här i Sverige och konstatera att "vi ska servera gruyere, appenzeller, St Agur, gorgonzola, munster och camenbert till päron, fikonmarmelad och lite kex men vad ska vi dricka till?" och få väldigt bra förslag på både vin och alkoholfritt. Jag hade aldrig själv kommit på idén att servera alkoholfri cider till ostarna.

En annan sak jag lärt mig är att vitt vin egentligen står sig ganska bra, älskling och jag tar oftast bara ett halvt glas vardera och då blir hälften kvar även i den små flaskorna. Men nu har vi löst det, mannen i mitt liv hittade en slags kork av gummi eller silokon, en sort man kan sätta på ovanpå flaskorna så att även kork-förslutna flaskor kan återförslutas. Nu vet jag inte om söta viner står sig bättre än de lite strävare jag använder i matlagning, men de blir lätt stående ett par månader innan vi kommer på idén att dricka upp resten. Det har inte blivit ättika av några viner än så länge, fast vi är inga kännare direkt och kanske inte märker en eventuell försämring på samma sätt som en finsmakare skulle göra, det vet jag inget om. Slattar och överblivet vin använder jag gärna i såser eller grytor, det är en fin krydda och alkoholen kokar faktiskt bort även om det tar lite längre tid än de flesta tror :-)

Så det är nog inte något mirakel att vikten gnetade sig neråt idag, däremot har jag en känsla av att det imorgon krävs ett smärre mirakel för att visa några minussiffror. Naturligtvis hoppas jag på annat, och jag ska göra mitt bästa, men jag har en odefinierbar känsla av att det väntar ett plus på vågen snart. Det har varit ganska många minus på sistone.

 

Gillar

Kommentarer

  • 6 augusti 2016 15:11

    Gillar med ost men äter det väldigt sällan, får utslag av dem på besvärliga ställen, minna kompisar köper vit vin i box med kran dricker varsit glas på helgen, är med ost älskare, påstår att vinet i boxen inte oxiderar då det inte kommer inluft då man tappar upp ett glas, är ju påsen som krymper. en kartong brukar räcka en månad. 

  • 7 augusti 2016 09:52
    ulla165

    Riktig ostråtta jag med! Skulle kunna leva enbart på osten. Jag försöker att äta lite mindre av den varan just nu, det sägs att för mycket ost kan påverka viktnedgången negativt. Men det blir ofta en skiva finn crisp med en skiva gambozola på till kvällskvisten även om det inte riktigt finns plats för den kalorimässigt...

  • 7 augusti 2016 13:13

    Är svag för riktigt lagarade ostar och blåmögelost. brukar köpa blåmögel och ha den i kylsåpet tills den blir riktigt krämig och mogen då är det värt att äta den.

  • 7 augusti 2016 20:51
    ulla165

    Mums, Afkrut!

Logga in för att skriva en kommentar.