icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 5995604
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
15 augusti 2010 20:56
1

Inte så smart...

....men oj vad jag ser fram emot det jag har stående i kylen nu. Lyxig Hallonmousse, så som den presenterades i förra numret av Laga Lätt - fast jag passerade hallonen först, det göjorde de inte i tidningen. Men är det något jag avskyr är det hallonfrön mellan tänderna! :-)

4 gelatinblad
500g hallon
2 ägg
1 dl strösocker
3dl vispgrädde
citronmeliss

1. Blötlägg gelatinbladen.
2. Koka 250g hallon på låg värme till en kompott, ca 5 min. Dra av från värmen (eftersom jag avskyr fröna passeradse jag hallonen här, men det behöver man inte göra om man vill följa orginalreceptet) och smält de urkramade gelatinbladen. Låt svalna.
3. Separera äggulorn och äggvitor. Vispa vitorna pösiga. Tillsätt socker och vispa till ett hårt skum.
4. Vispa grädden. Vänd i den avsvalnande hallonkompotten i 1dl grädde. Tillsätt resten av grädden och vänd ihop med slickepott. Ta det lilla lugna så inte grädden blir rinnig igen.
5. Vänd ihop hallongrädden med äggvitona, försiktigt.
6. Mosa 250g hallon, spara några till pynt. Vänd i moset i hallonmoussen så att det blir lite klumap av hallonmos.
7. Lägg några hallon i botten av varje glas ochfyll på med hallonmousse.
8. Ställ i kyl i ca 2 timmar, serveras med hallon och citronmeliss.

Kommentarer

  • 16 augusti 2010 12:56
    Wolfan
    OJ hjälp vad gott det såg ut.. Plockade lite härliga vildhallon i helgen och mumsade med lite vispgrädde..enkelt men gott..=)

Logga in för att skriva en kommentar.