Inte så smart...
4 gelatinblad
500g hallon
2 ägg
1 dl strösocker
3dl vispgrädde
citronmeliss
1. Blötlägg gelatinbladen.
2. Koka 250g hallon på låg värme till en kompott, ca 5 min. Dra av från värmen (eftersom jag avskyr fröna passeradse jag hallonen här, men det behöver man inte göra om man vill följa orginalreceptet) och smält de urkramade gelatinbladen. Låt svalna.
3. Separera äggulorn och äggvitor. Vispa vitorna pösiga. Tillsätt socker och vispa till ett hårt skum.
4. Vispa grädden. Vänd i den avsvalnande hallonkompotten i 1dl grädde. Tillsätt resten av grädden och vänd ihop med slickepott. Ta det lilla lugna så inte grädden blir rinnig igen.
5. Vänd ihop hallongrädden med äggvitona, försiktigt.
6. Mosa 250g hallon, spara några till pynt. Vänd i moset i hallonmoussen så att det blir lite klumap av hallonmos.
7. Lägg några hallon i botten av varje glas ochfyll på med hallonmousse.
8. Ställ i kyl i ca 2 timmar, serveras med hallon och citronmeliss.
Kommentarer
-
OJ hjälp vad gott det såg ut.. Plockade lite härliga vildhallon i helgen och mumsade med lite vispgrädde..enkelt men gott..=)
Logga in för att skriva en kommentar.