Kesobröd
Ingredienser
9 frallor
- 4,5 msk mandelmjöl
- 2,5 msk fiberhusk
- 1 msk rapsolja
- 2 tsk bakpulver
- 1 nypa salt
- 125 gram keso
- 3 ägg
- Dillfrön, sesamfrön
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader (ej varmluft).
- Blanda mandelmjöl, fiberhusk, rapsolja, bakpulver och salt.
- Mixa keso och ägg med en stavmixer eller elvisp.
- Blanda ihop alla ingredienserna till en smet.
- Låt smeten stå några minuter.
- Klicka ut smeten i 9 klickar på en plåt med bakplåtspapper och strö över valfria frön.
- Grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter.
Kesobröd - LCHF Strikt / Keto Bröd Glutenfritt - Matdagboken
Så långt allt väl, eller hur?
Absolut.
Bortsett från att jag inte kan läsa utan tog 4,5 deciliter istället för matskedar av mandelmjölet.
Det gick bra det med, det blev rejäla frallor.
Jag är inte säker på att det är ekonomiskt försvarbart att läsa så fel alltför ofta däremot. Mandelmjölet är dyrt.
Nästa experiment håller på att svalna:
Ni som gjort "oopsies" innan, ska de se ut så där?
Det ser skumt ut...
Ingredienser
9 oopsies
- 3 ägg
- 100 g färskost
- 1 nypa salt
- 1 krm vitvinsvinäger
Gör så här
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Vispa äggvitorna hårt med vinäger och salt.
- Vispa äggulorna och färskosten slätt. Vänd ner äggsmeten lite i taget i vitorna.
- Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och grädda i 25 minuter.
Gillar
Kommentarer
-
Japp de ser ut så där Oopsisarna.. Tack för påminnelsen. Har färskost jag behöver göra av med.
Hur blev dina på slutet?
Senast uppdaterad 4 mars 2025 13:57
-
Jättefluffiga! Nu när de kallnat är de mer hanterbara, men fortfarande lite svåra att kleta färskost på utan att de går i småbitar.
Jag ska göra om kesobröden, och läsa innantill den här gången, så får vi se om de också blir bra. Första varianten läste jag fel, inte bara på mandelmjölet utan keson också, halva paketet är inte 125g när hela väger 500g
-
Så såg oopsies ut som smet, nästan som vaniljvisp
Trodde inte det skulle bli ätbart, men det blev det
-
Så blir kesobröden när man gör rätt
-
Tack för recepten! Dessa måste jag prova. Alltid kul att testa något nytt! 👍😊
-
Jag som kör Dukan kör en annan typ av kesobröd. Det blir mer som ett tunnbröd som man kan dela i bitar.
Ingredienser:
- 3 ägg
- 125 gr keso
- 4 msk havrekli
- 5 msk majsstärkelse (jag kör majsmjöl)
- 1 msk linfrö
- 1 msk bakpulver
- 2 msk sötströ eller brödkryddor
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader. Vispa samman ägg och keso med elvisp i nån minut så kesobitarna går sönder och blandas väl med äggen.
- Blanda i resterande ingredienser. Smeten ska vara lite rinnig.
- Häll ut på en bakpappertäckt plåt eller långpanna. Bred ut tunt med slickepott.
- In i ugnen ca 10 min.
- Ta ut och låt svalna. Skär i 4 eller 8 rutor.
Logga in för att skriva en kommentar.