icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 5991996
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
4 augusti 2018 17:24
3

Kesoplättar med saffran

Kesoplättar med saffran

Saffran som fått dra i konjak minst ett par månader, i det här fallet i nästan 1,5 år, ger en fantastiskt fyllig smak till dessa plättar. Det behövs inget extra salt, keso är salt så det räcker. Jag använde finmalet majsmjöl som man normalt använder till polenta, vilket gör plättarna glutenfria. Använd laktosfri keso och mjölkfritt steksmör så blir det dessutom laktosfritt.

2c761528-9af9-432f-8a84-5b238765f4e1.jpg

Ingredienser

12 plättar (per plätt: 55kcal, F:2g, P:4g, K:3g)

1 tsk saffran i konjak
15 g Flytande margarin fett 82 % berikad typ Milda culinesse
5 msk Majsmjöl gult u groddar el polenta
2 st Ägg ekologiskt rått
250 g Keso färskost fett 4%

Gör så här

  1. Vispa ner keson i äggen. Tillsätt majsmjöl och saffran. Vispa till en smet.
  2. Hetta upp en stekpanna till medelvärme och häll i flytande smör eller margarin.
  3. Använd ett decilitermått och måtta upp knappt en halv deciliter per plätt i stekpannan. Stek tills de är gyllenbruna innan du vänder dem.
  4. Servera nystekta med bär eller sylt.

Gillar

Kommentarer

  • 4 augusti 2018 17:57

    Ser väldigt gott ut, tack för receptbidragen förresten! smiley

  • 4 augusti 2018 17:59

    Tack! Saffran kan göra nästan vad som helst helt magiskt laugh

  • 4 augusti 2018 18:13

    Maire, förstår det. Det är verkligen en underbar krydda! 

Logga in för att skriva en kommentar.