Kesoplättar med saffran
Saffran som fått dra i konjak minst ett par månader, i det här fallet i nästan 1,5 år, ger en fantastiskt fyllig smak till dessa plättar. Det behövs inget extra salt, keso är salt så det räcker. Jag använde finmalet majsmjöl som man normalt använder till polenta, vilket gör plättarna glutenfria. Använd laktosfri keso och mjölkfritt steksmör så blir det dessutom laktosfritt.
Ingredienser
12 plättar (per plätt: 55kcal, F:2g, P:4g, K:3g)
1 tsk saffran i konjak
15 g Flytande margarin fett 82 % berikad typ Milda culinesse
5 msk Majsmjöl gult u groddar el polenta
2 st Ägg ekologiskt rått
250 g Keso färskost fett 4%
Gör så här
- Vispa ner keson i äggen. Tillsätt majsmjöl och saffran. Vispa till en smet.
- Hetta upp en stekpanna till medelvärme och häll i flytande smör eller margarin.
- Använd ett decilitermått och måtta upp knappt en halv deciliter per plätt i stekpannan. Stek tills de är gyllenbruna innan du vänder dem.
- Servera nystekta med bär eller sylt.
Gillar
Kommentarer
-
Ser väldigt gott ut, tack för receptbidragen förresten!
-
Tack! Saffran kan göra nästan vad som helst helt magiskt
-
Maire, förstår det. Det är verkligen en underbar krydda!
Logga in för att skriva en kommentar.