Knäckebröd
Det var betydligt lättare än jag trodde att göra knäckebröd. Nu har jag ett grundrecept jag kan utgå ifrån, något att laborera med.
Det hade lätt kunnat vara den dubbla mängden dill i brödet, och om man gräddar det 5 minuter precis mitt i ugnen istället för 6 minuter aningen högre upp så blir det ett mjukare bröd. Sådant kan ju vara bra att veta, jag anar att det där är olika från ugn till ugn för jag har läst så många olika bud om saken annars att man blir alldeles trött. Jag får laborera.
Det enda man kan göra är hålla ögonen på bröden och vänta. Rätt vad det är ser de ut att vara klara, och halvminuten senare börjar de bli brända. Som pepparkakor ungefär.
Jag lärde mig också att om jag mikrar en bit sedan det kallnat och stelnat i 15 sekunder blir det som nybakat igen.
Varför har jag inte testat det här tidigare? Det var ju lätt!
Varför har jag inbillat mig att knäckebröd måste vara svårt att göra bara för att det är gott?
En kopp kaffe, en knäckemacka med ost och solen som lyser som en besatt ute. Ibland är livet inte så dumt ändå! Trots att det är måndag!
Ha en fin fortsatt vecka allesammans!
Gillar
Kommentarer
-
Vad för knäckebröd bakar du LadyG? Ser så gott ut men det är väl inte glutenfritt kan jag tro...
-
Det är ett helt vanligt, standardrecept på knäckebröd, ett grundrecept kan man säga, som jag ska vidareutveckla. Det är gluten i både rågmjöl och vetemjöl så glutenfritt är det definitivt inte, tyvärr.
Senast uppdaterad 5 september 2016 16:33
-
Prova det här: Glutenfritt knäckebröd
-
Ser gott ut, skulle passa mig som äter mycket knäckebröd.....istället för vanligt bröd....Kanske provar att baka själv någon gång.
-
Du måste testa acki, om du gillar knäckebröd! Det är en helt annan sak att grädda eget och äta det färskt. Smakar mycket mer än köpeknäcke, och beroende på hur hårt man gräddar det kan det vara precis så krispigt, mjukt eller stenhårt som man vill ha det
-
Det är jättegott med hemmagjorda knäckebröd. Jag brukar ha massor med rosmarin i mina, mums 👍🏼
-
Låter jättegott! Stöter du den först, eller använder du den hel?
-
Jah har torkad rosmarin, precis som den är.
-
Jag har också tänkt baka knäckebröd. Nu blev jag inspirerad att göra det. Tack LadyG!
Kram Margitta!
-
Tack marre64 ska testa rosmarin, det låter jättegott!
Margitta, vad roligt! Om du har variationstips att dela med dig av tar jag tacksamt emot all kunskap jag kan få
Logga in för att skriva en kommentar.