Korv!!!
Kommentarer
-
Hemlagad korv som kan stoppas i mitten av en Turducken! Det blir helt enkelt inte bättre än så! :)
-
Exakt! :-) Vad jag minns var farmor fena på isterband också, så det måste ju gå att lära sig!
-
Har en köttkvarn jag inte ens invigt till min fina Kenwood, det får väl bli ändring på det!
-
Oh, då är du ju redo för stordåd!
-
Hmmm, vill nog till att korven tillverkas när inte sambon tittar på, han kan vara lite känslig... :P Om du hittar ett speciellt bra recept, gärna på någon kryddig korvusling får du dela med dig. :)
-
Absolut! Det verkar ju inte allt för svårt att göra, och det vore ju en hit att kunna lagom till grilsäsongen sätter fart :-)
-
Hittade tre recept som verkar rätt enkla, inte så många ingredienser: Merguez 1 Till 1 kg korv.(Här har vi lika delar ox-, som lammkött) ½ kg oxkött ½ kg lammkött 10 g av vardera Vitlök, salt, svartpeppar, 50/50 blandning av mald stark paprika och söt. Gör så här: Dessutom samma andel Ras-el-hanout, som är speciell för Marocko. Den kan köpas i orientaliska butiker (pulver), men har även setts hos andra "välsorterade" livsmedelsbutiker. Eller hitta en tub Harissa för smaksättning. Sambal Oelik borde också komma originalet nära. Ett recept utan harissa, sambal oelek eller raz-el-hanout finns med 8 ansjovisfiléer. Merguez 2 Ingredienser (endast oxkött): 350 g oxkött, skuret i tärningar 100 g fett oxkött, skuret i kuber 2 skalade och finhackade vitlöksklyftor 2 - 4 msk vatten, salt och nykrossad svartpeppar, 1 tsk röd mild paprika, ½ tsk var av timjan, mald kanel och mald nejlika. Gör så här : I en mixer hackas allt köttet och vitlöken till jämn smet. Blanda i vatten, 2 msk i taget, samt kryddorna och kör mixern igen. Peppra och salta extra om det behövs. Korvarna ska vara heta. Stoppa sedan smeten i korvskinnen. Bind av efter 5 cm. Gör ny korv. Korvarna skall sedan hänga på ett luftigt ställe i 24 timmar. De kan sedan kokas, stekas eller grillas. De kan ätas varma eller kalla. Merguez 3 Ingredienser för ca 10 korvar (enbart lammkött): 800 g hackat el. grovmalet lammkött 150 g ister 1 tsk grovt salt, 1 tsk nymalen vitpeppar. 1 tsk nystött fänkåls- eller anisfrö 1 tsk harissa (sambal oelek, i nödfall) ½ tsk cayennepeppar och en 1 tsk sött paprikapulver 4 klyftor vitlök Svinfjälster. Blanda allt. Stoppa i fjälster. Stek sakta i pannan eller grilla.
-
Har också planer på att göra egen korv - av viltfärs bland annat. Vi har mufflon i frysen - tror nog det skulle bli ganska gott. Och så är det ju dags att beställa vårlammet från vår goa KRAV-bonde till granne:)
-
Har för mig att det finns ett korvrecept i Per Morbergs grillbok. Jag har den i stugan, så jag tyvärr inte hjälpa till med receptet. När jag läste det, så tänkte jag att det inte såg så krångligt ut, och eftersom jag har kvarn i stugan, så tänkte jag prova till sommaren. I övrigt så lusläser jag på korvförpackningarna, och försöker välja lokalproducerade utan onödiga tillsatser. Lycka till med era korverier!
-
Vilka härliga recept, jag som älskar kryddig mat!
Logga in för att skriva en kommentar.