icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 6000874
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
6 augusti 2013 09:55
3

Lättnaden

En sak jag inte tänkt på, men som antagligen är ganska självklar för de flesta, är att jag är oerhört lättad över att ha klarat loppet. Att ta sig an en utmaning som ligger så långt utanför vad man normalt klarar är stressande också, men att fixa det är en enorm glädje. Och lättnad. Det vore lätt att påstå att jag sovit som en sten de senaste nätterna av utmattning, men jag känner mig själv. I vanliga fall sover jag jättedåligt om jag är slutkörd. Men jag har sovit som en klubbad säl, och bara vaknat till om jag ansträngt benen allt för mycket. Tillfredsställelsen är enorm. Jag kikar på medaljen och ler. Jag grejade det. Om två månader har jag ett sextimmarslopp. Det är jag inte ett dugg orolig för, det vet jag att jag grejar. Kommer man bara till start så grejar man det, i princip. Det vore kul att göra 5 mil på 6 timmar förstås, men först ska jag landa lite. Njuta av den här segern ett tag till. Sen laddar jag om. Men inte än :-) Bortsett från den mat vi redan har färdiglagad, en kycklingwok och köttfärssås, så är vi nu köttfria. Jag kastar inte mat av ren princip, det vore oekonomiskt och korkat. Men det är lite utmanande att komma på maträtter som är balanserade och näringsriktiga, samtidigt som de ska vara goda och enkla att tillaga. Där har köttet en rejäl fördel, det är ju bara att steka på en biff så har man halva tallriken fylld med något gott. Men det är roligt samtidigt, och jag tänker inte ge upp bara för att jag är okunnig :-)

Kommentarer

  • 6 augusti 2013 15:33
    Förstår vad du menar med att ha uppnått något. Min prestation är i en mycket blygsammare kaliber men det var ändå trevligt och efterlängtat att nå dit! Finns ett starkare argument för att inte slänga mat.. i en verklighet där folk svälter så vore det förmätet av oss att slänga mat bara på grund av en idé eller utmaning. Särskilt när det gäller kött då ett djur har dödats för att bli mat.
  • 6 augusti 2013 19:59
    Det inte hundarna äter tar hästarna, så är det här hemma. Och att att inte du säger -Jippi, jag gjorde det men Aldrig mer, förvånar mig. Och snart 5 mil igen...... Du är otrolig :)
  • 6 augusti 2013 23:56
    tolwyn, det är samma känslor och samma kamp på olika delar av skalan bara. Det är olika distanser, men vi delar målmedvetenheten och kampen dit. Det är inte ett dugg annorlunda att kämpa sig igenom 5km på rekord tid, det kräver fortfarande pannben och jä-lar anamma när de inre demonerna försöker få en att lägga ner, sakta ner och sluta springa. I grunden är det samma kamp, och samma glädje när man besegrat sig själv och överträffat sina förväntningar :-) Jag är helt inne på din linje. Man kastar inte mat där. Vi är nog uppfostrade i samma anda :-) Thyndra, det var mitt första 100km-lopp och jag vet ju ungefär vad jag kan förbättra för att det ska gå ännu bättre nästa gång :-) Ibland är det nog så att det är själva jakten på perfektion som är det roliga snarare än perfektionen i sig, och då är det ju bra att man valt ett område där det aldrig går att bli "klar". För som löpare kan man alltid bli lite bättre, det finns alltid saker att fila på :-)

Logga in för att skriva en kommentar.