icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 5991488
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
28 januari 2012 21:34
11

Löpbandslöpning och middagsbjudning

Idag sprang jag tidigare på dagen, strax över 19km på 2h 15min får man väl vara nöjd med :-) Svärföräldrarna ska vara kattvakter i helgen som kommer medan vi är i Karlstad och jag tävlar, så jag bjöd på middag som tack. Jag kan inte komma på något bättre sätt att tacka dem, de har det de behöver och önskar sig så present är inte att tänka på. Det blev hemmagjorda klyftpotatisar, bearnaisesås, kycklingschnitzel och apelsinpanna cotta med romerska bågar som garnering till efterrätt.

Kommentarer

  • 28 januari 2012 21:59
    Hmmmm lät sjukt gott, hemlagade kycklingschnitzlar eller köpings bara stavningen säger ju det hela)) men så gör jag me, vad ska man annars ge dom som har allt,
  • 28 januari 2012 22:09
    Det är så himla lätt att göra egna schnitzlar om man använder kycklingbröst att det nästan är lite fusk, känns det som. Bara man plattar bröstet lite, delar på mitten (så det blir två platta skivor istället), panerar och steker sakta på låg värme. Det jag har svårast för att få till är klyftpotatis, för hur jag än gör vill de bränna fast i långpannan oavsett hur mycket jag penslar och pysslar. Jag begriper inte det! Fast den här gången gjorde jag så mycket potatis att det inte gjorde någonting att en del fastnade, det blev så det räckte ändå :-) Det enda jag inte gjorde själv var de romerska bågarna, jag har inte den blekaste hur man gör fina choklad-dekorationer så jag får köpa istället. Tur att man är lite om sig och kring sig i köket, så jag kan göra något för dem. Vill de inte ha presenter kan man ju i alla fall bjuda på en trevlig lördagkväll med god mat :-)
  • 28 januari 2012 22:14
    Kall plåt kör jag på o inget fett i den, då brukar det gå bra, Chokladen är busenkel, om du smälter choklad o har små mått att ha det i eller så gör du på bakplåtspapper, som får kallna o sen försiktigt ta lös dom,, du kan göra nät eller olika mönster, prova så ska du se det är enkelt o kul
  • 28 januari 2012 22:16
    Vad ska det vara för choklad??
  • 28 januari 2012 22:21
    Jag brukar mörk choklad inte för hög halt choklad, blir torr , men max 70% kul är det om man gör i små fina formar, massor på lekaffärer, o har ljus choklad i o gör mönster,, eller om man klarar vänta så den stelnar lite o har på upphöjda mått, då kan man ha frukt eller sorbe eller nått i dom,, men dom bör smörjas först så man får av chokladen, o detta vart långt sorry
  • 28 januari 2012 22:29
    Be inte om ursäkt för att du skriver bra och spännande saker!! Det verkar ju kanon-roligt, men hur häller man ut det i krumelurer? Sprits?
  • 28 januari 2012 22:41
    Enten en påse me små hål eller så med en sked o ringlar eller så tar du en liten gummi spatel o brer ut me, om du har ett gummiunderlag o ett mönster i papper o brer på, skitsnyggt, jag använder en tunn plåtpannkaks vändare att lyfta av dom me
  • 28 januari 2012 22:44
    Åhå, så det är till sånt man har de där bakduks-lika sakerna i silikon? Det måste jag testa, jag älskar ju att pyssla och greja!
  • 28 januari 2012 22:49
    Ha ha ha ja det är det, så nu har du det nya optit för kulinariska choklad dellisar, man kan nog räkna att det tar en stund innan dom blir super, men kul är deto om man ändå ska ha nått gott kan det ju vara flådigt
  • 28 januari 2012 22:50
    Ja, det ser ju så snyggt ut med chokladpynt och tänk var fräckt om man kan göra dem själv - det är ju ännu kultigare :-)
  • 28 januari 2012 23:02
    Ja tänk på en efterätt o med en riktigt snygg dekor i choklad,, ser det för mig hur du ska hålla på)) , en gång tog jag en chablon o gjorde mönster i men det vart lite för mycke mönster så den vart skör, men snygg fast den gick lite sönder, allt funkar,,

Logga in för att skriva en kommentar.