Lunchlöpning
Kommentarer
-
Det är därför indierna rör sig så långsamt :) Inte i närheten av din tid! Jag är impad jag. Och starka indiska kryddor höjer väl pulsen? Vackert är det!
-
Jag fyndade 900g kycklinglårfileér för 19 spänn igår, förvisso blev det "bara" knappt 600g kvar när jag trimmat bort ben och skinn, men fortfarande schysst kilopris! :P Meckade ihop indiskt jag med, blandade matlagningsyoghurt med färsk vitlök och ingefära, tikka masala-kryddblandning och lite extra chili såklart, hehe! Gucka ihop med pjodden, ner i en form och in i ugnen på 200-225 grader i 30-40 min. Basmatiris till, åt nog lite i överkant igår :P Allt för att mota svältläget! ¤:D
-
Kycklinglår verkar de kasta efter oss just nu. Jag har flera olika påsar från flera olika producenter i frysen, upptäckte jag. Och såg att de hade extrapris nånstans igen. Åt i helgen. Minns inte hur jag gjorde (eftersom jag har teflonhjärna), men i ugnen var det. Och maken sa att det smakade anka (som han gillar). Så det blev nog gott. Själv åt jag frukost strax efter 12 igår. Och klarade mig från överätning. Tror jag. En liten bytta kalvdans slank ner. Men utan sylt. Den var god ändå :) Peta svältläget med pinnen få se om det kan mota det ¤:)
-
Detta var ju dessutom färska, så det var ju en baggis att laga till! Och bara låret, inte "drumsticksen". Godaste köttet på en kyckling enligt mig, och utan skinnet helt ok kcalnivå :) 2meter3beningen kom hem med rabarberpaj och vaniljsås igår... :O Fast vågen låg snällt på 65,5 imorse iallafall, phu! ¤:)
-
Vet ni om indiskt innehåller mycket salt? För det slår aldrig fel - käkar jag indiskt går jag upp i vikt! Och igår låg jag ändå på ett sådant underskott att jag skulle garantera att vågen inte skulle röra sig... Plus det faktum att jag dricker som en kamel men är fortfarande törstig. Sambon kom hem med 4kg kycklingbröst, som vi lyckades hamstra i frysen (men nu är den proppfull igen med djurdelar) så visst verkar de vilja bli av med en massa fågel :-)
-
Tror att det är en hel del salt i indisk mat. Över huvud taget "ute-ätar-mat" (restaurangmat, kom jag just på att det heter) är salt. Dessutom är det väl en hel del raffinerat mjöl och andra små goda kolhydrater i det. Så samla vätska kan jag mycket väl tänka mig att man gör. Är dock inte så hemma på indisk restaurangmat. Det är dåligt med såna här på vischan. Och jag har knappt gjort nån egen sen jag var militant vegan :) Men thailändska och kinesiska restauranger kan man gödsla med. Och den maten är ju som pannkaka. Man äter - blir proppmätt - rapar - och är vrålhungrig igen :) Kyckling i alla former är guld värt. Man kan maskera det till vad man vill. Försökte dock äta egna tuppar en gång. Men de växte i mun. Så vi bytte döda tuppar med grannen. Och då gick det bättre :) FOLIEHATT!
-
Byta döda djur sinsemellan är ganska vanligt faktiskt! ¤:D
-
Fascinerande, jag måste vara ovanligt mycket rovdjur för jag älskade att äta kyckling oavsett om de kom från vårt hönshus eller grannens :-) Thaimat är jag inte så glad i, det står jag mig så dåligt på. Sushi däremot gillar jag, om jag slipper bläckfisken. Om det är salt eller ej vet jag inte däremot, jag har inte sett sambandet äta-ute-gå-upp-i-vikt så tydligt förrän nu på sistone när jag faktiskt varit lite uppmärksam :-) Hur det nu än var med salt och vatten så kan det knappast ha gjort skada i alla fall, jag är stormlycklig nu :-)
Logga in för att skriva en kommentar.