icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 5999212
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
8 april 2015 23:30
7

Lycklig

I helgen fick jag slita, långpasset gick jättetungt och det var eländigt väder. Så det var skönt att ge sig ut idag, 15 grader varmt och solen sken. Lite småblåsigt emellanåt, då blev det svalt. Men så skönt! Det tog bara 1km så hade jag fått upp ångan kändes det som. Det kändes precis hur bra som helst att springa, jag kände mig så stark! Det var verkligen lätt att springa idag!

Kortärmat och tunna långtights var perfekt, lite kallt i början och alldeles lagom när jag kommit igång. Jag kände mig så urstark, hittade en ny backe jag inte sprungit i förut, alldeles vid solhemsbackarna (jag förstår varför gatan heter så), den biten var enda gången pulsen steg över 75% av max. Annars höll den sig så låg!

Viloveckan ska vara vilovecka så jag tryckte bara på lite på slutet för att njuta av att jag kunde. Men inget som blev jobbigt på riktigt, det var bara de sista 2km som gick snabbare än 6 min/km. Stretchade ut ordentligt efteråt också :D

62 minuter tog milen idag, och jag kom hem med massor av energi kvar och ett jätteleende. Löpning, när den är som bäst!

Kastade mig över att laga till en laxsida i ugn, enklaste möjliga om man ska servera mycket mat till många personer. För att inte bränna fast laxen la jag den på bakplåtspapper, kryddade den med svartpeppar, citron och citronpeppar och lät den bli klar i ugnen. Exakt hur lång tid det tar beror på hur tjock sidan är, men nånstans runt 30-40 minuter mitt i ugnen.

Svängde ihop en kall dillsås på grädde, yoghurt och dill att ha vid sidan medan fästmannen gjorde sparrisen. Han är jättebra på att få till sparrisen precis som jag vill ha den. Laxsidan la jag upp på senapskålen, både dekorativt och gott, och alltihop serverades till potatismos kryddat med ännu mer dill :-)

Eftersom vi är två i köket går det fort, annars hade det lätt kunnat bli väldigt övermäktigt och jobbigt att göra så mycket.

Gillar

Kommentarer

  • 8 april 2015 23:48
    oups

    Sov gott!

  • 8 april 2015 23:53

    Detsamma :-)

  • 9 april 2015 00:37
    Grymt jobbat att fixa milen på timmen! Heja dig.
  • 9 april 2015 05:50
    LUAL

    Ha ha, Solhemsbackarna är min adress. Undrar om jag skulle känna igen dig när du springer förbi?

  • 9 april 2015 10:10

    Tack Theraphy :-)

    Vi får vä se LUAL, jag lär återkomma, för det var jättebra backar att träna backlöpning i, både uppför och utför :-)

  • 12 april 2015 11:47

    Hej jag är ny på matdagboken har läst några av dina bloggar och tycker du är väldigt duktig på träning och  mat osv tänk om jag kunde få lite av din insperation

  • 12 april 2015 11:49

    Tack ponny1, jag delar gärna med mig om jag kan! Jag finns här ganska ofta, nästan jämt faktiskt :-)

Logga in för att skriva en kommentar.