Men vänta här lite...
Kommentarer
-
Kimsan69, och de som har råd med de dyra medicinerna behöver med andra ord inte den, eftersom de har råd att göra sunda val (om de har kunskapen, vilket kanske inte är så säkert). perjoh, så sant. Skräpmat har väl alltid varit billigare egentligen, även om vi kanske inte har samma groteska skillnader som i USA.
-
Tror en annan bov i dramat är iden om att folkets rätt att välja själva... Hur kallt och cyniskt det än är så kan inte alla välja själva därför många saknar relevant sakkunskap och beslutar med smaklökarna.
-
Mycket handlar nog tyvärr om vad folk kan tjäna mest pengar på. Äter de socker OCH mediciner får man in en trevlig peng som läkemedelsföretagare än om patienterna inte äter något av det.
-
Ja, jag tänkte nog det att det var det som var den springande punkten. Ush, så tråkigt egentligen. För jag tror inte det är nyttigt att manipulera kroppen med en massa tunga mediciner så där. Inte när det finns bättre, naturligare sätt. Men det tjänar ju inte läkemedelsindustrin pengar på...
-
Vart är den fria viljan om man bara har ett alternativ? Antingen saknar de sakkunskapen och därmed valmöjligheten att leva sundare, eller så har de kunskapen men väljer att inte bry sig. Men de kan inte både sakna kunskap och välja att inte bry sig, man kan ju inte ignorera det man inte känner till?
-
Efter att själv ha varit bosatt i USA i 5 år (och själv gick upp relativit mycket i vikt så), så vet jag att det är den så kallade JUNK maten, som är betydligt billigare däröver än BRA mat. Godis, chips och annan snacks är också tyvärr oerhört billigt. Detta har ju också blivit en klass fråga "over there"... Man kan tydligt se att majoriteten av överviktigt i USA är de med lägst inkomster... Det är dom som handlar den mesta "skitmaten"...
-
Fettet är det som länge fått skulden för hjärt- och kärlproblem, men på senare tid har socker och stärkelse av allt fler utpekats som boven. Tyvärr är det generellt också så att socker och stärkelse är billigare än bra fetter och protein samt att det går att göra så mycket goda produkter som tilltalar konsumenterna.
-
Har Du varit i USA, så hade Du alldeles säkert förstått vad jag menar !! ;)
-
Undviker gärna det landet, av multipla skäl, men du får gärna förklara istället för att komma med halvkvädna visor.
-
Usch nä...när man får sådan svar, så betackar jag mig ! Det var absolut inget "halvkvädet" med min kommentar...enbart ett konstaterande ! Ha de bra !
-
Nu begriper jag ännu mindre än förut. "Såna svar"? Det var en fråga, eftersom jag inte förstod din kommentar?? Vad var det för fel med att undra?
-
Go`morron ! Vad jag svarade på var just Din egen lösning på problemet som finns "over there" och till viss del även här hemma... så länge som "skitmaten" är billigare än vanlig mat och det finns en oerhört stor andel låginkomsttagare i USA som ej heller har råd att uppsöka sjukvården och ej heller är speciellt informerade om de ödesdigra konsekvenser som råder av för mycket socker, etc, så lär det inte ske någon förbättring. Generellt är jag en oerhörd motståndare till alla typer av förbud - gemene man/kvinna måste ta egna ansvar, men just i detta fallet, så borde dom tvinga upp priserna på skitmat och socker produkter, så folk tvingas äta mer hälsosamt ! Så länge skitmaten/socker är så billigt, så kommer hela situationen bara att förvärras...
-
God morgon :-) Man kanske kan subventionera grönsaker, lägg extraskatt på socker och kör massiva informationskampanjer i skolan så kanske nya generationen går att rädda. Vuxna kan vara svåra att påverka, men barn är lättlärda om man når dem tidigt. Jag är djupt tacksam för att vi har så bra sjukvård i det här landet.
-
Var det inte mästerkocken Jamie Oliver som stötte på fenomenet att skolorna i Storbritannien klassade pommes som grönsaker?
-
O herre min skapare...
Logga in för att skriva en kommentar.