Mumma
Det var ett tag sedan, men nu är köksexperimenten igång igen. Den här gången fylld paprika, och för skojs skull la jag in receptet på MD också.
Kcalorier: 683 / portion
Energifördelning (en portion, dvs en hel paprika exklusive tillbehör):
Fett: 52 gram
Protein: 55 gram
Kolhydrater: 3 gram
Jag hade gärna gjort den typen av beräkning på receptsidan, om det hade funnits en pålitlig databas över livsmedel att stoppa in i servern men det är inte fullt så enkelt att bara byta den amerikanska (och nästan onavändbara) mot vår svenska. Det går säkert, men vi fattade beslutet att det är onödigt mycket arbete för en receptsida.
Det är trots allt bara en hobby, inte ett arbete, och de recept jag är mest intresserad av matar jag in här ändå
Nåja, åter till paprikan. Vi gjorde den på tacokryddad köttfärs, eftersom färsen bara var 15%ig tillsatte jag en skvätt olivolja under stekningen för att den inte skulle bli så torr. Jag smakade av medan jag kryddade, mängderna är därför lite på en höft (även om det är en ganska god uppskattning) men är det inte alltid så? Det går nog precis lika bra att satsa på en bra färdigkrydda om man känner till någon.
För att det skulle bli mer smak använde vi Västerbottenost, den är det drag i. Då får man lite mer smak på skapelsen. Sen serverade jag avokado, majso, rödlök och crème fraiche vid sidan. Vill man kan man dessutom ha tabasco, tacosås, gurka och annat gott vid sidan, precis som vilken tacobuffé som helst. Riktigt gott!
Det var först när jag matade in receptet som jag såg att det i princip blev ett LCHF-recept. Kolhydraterna, de sex som finns, kommer väl från paprikan får man förmoda tillsammans med de skyhöga staplarna för C-vitamin
Se där
Gillar
Kommentarer
-
Såg jättegott ut! Man kan göra så mycket gott med köttfärs. Perfekt att det blev så lite kolhydrater.
Ha en skön dag!
-
Köttfärs är praktiskt
Detsamma gasten! -
Yes...mumsigt gott...vi älskar oxå färsrätter. Har man det och lite grönsaker hemma så fixar man lätt en god middag. 👍
-
Vi har precis avnjutit fyllda paprikor efter ditt recept och pojkarna gav tummen upp för dem. De gillade dem verkligen och jag också. Dessutom var det superenkelt att göra dem.
Tack för tipset!
-
Vad roligt Tita!
Logga in för att skriva en kommentar.