Myskväll
Jag ville inte upp på vågen idag, jag fasade för det faktiskt. Vi hade kräftskiva igår, och bortsett från kalorierna, som lätt skenar iväg i ostpajer och annat gott, så vet jag hur saltet påverkar mig.
Men bara +0.1kg? Jag står förvisso och stampar på samma vikt hela tiden, men med tanke på omständigheterna är jag faktiskt glad att jag inte skenat uppåt som en galen hiss!
På bordet: vitlöksbröd, hemmagjort dillsmör, västerbottenost, ostpaj, kräftor, räkcocktail samt ingefäraöl. Inte på bordet: efterrätten hemmagjord citronglass och ananasglass.
Vi valde småländska kräftor med egen dill, krondillen blev nästan löjligt stor. Ostpajen gjorde vi med västerbottenost, enligt företagets eget recept fast med ost i degen också. Man kan aldrig få för mycket ost :D
Det stora risktagandet var räckcocktail med räkor, mango, avokado, spansk peppar, rödlök och färsk koriander. Att räkor och mango var gott ihop hade jag ingen aning om!
Att göra eget kryddsmör är väldigt lätt. Jag vispade grädden som blev över tills den började se grynig ut, precis innan den började gå över i smör tillsatte jag fickhackad dill och en tunn stråle rapsolja tills grädden "sprack" och delade sig i vassle och smör. Hällde av vasslen, den kan man använda i degspad annars, och "tvättade smöret" (dvs kramade det i kallvatten tills all vassle försvunnit) Det sistnämnda är svårare med bredbart smör än med hårdsmör, men väl värt besväret. Blandade ner saltet allra sist eftersom jag var osäker på hur det skulle påverka processen annars.
Ingefäraölet blev pricken över i:et och inte nog med att det är gott med lite sting i, det är faktiskt alkoholfritt också. Passar mig perfekt.
http://www.systembolaget.se/Sok-dryck/Dryck/?varuNr=1963
Gillar
Kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar.
Ingen har kommenterat detta inlägget.