icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 5995086
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
27 maj 2013 10:14
3

Ny efterrätt

Igår försökte jag laborera fram en ny efterrätt baserad på receptet till chokladbollar. Det gick väl så där, det hade behövt något syrligare också, men annars var det förskräckligt gott. Jag kan mycket väl tänka mig att servera det igen, fast med t ex färska jordgubbar till också för en fräschare smak. Först gjorde jag helt vanlig chokladbollssmet. Här ledsnade jag på allt kladd, redan innan jag börjat rulla några bollar, så jag skvimpade i mer kaffe så det blev lösare i konsistensen. Klickade upp smeten i efterrättsglas och toppademed hårt vispad vaniljvisp. Nästa gång ska jag testa att göra den fastare än vanlig chokladbollssmet istället och försöka göra som kakbottnar. Då kanske man kan göra minitårtor, med färsk frukt och grädde eller vaniljvisp istället? Just havre, choklad, vanilj fungerade bra ihop men jag saknade faktiskt en smak till. Jag tror den smaken kan vara färska jordgubbar :-) Om det fungerar blir nästa projekt att försöka få "klägget" att se aptitlig ut, för hur god den än är så kan man inte anklaga den för att vara estetiskt tilltalande. Det ser förskräckligt kletigt och kladdigt ut, och inte alls elegant. Men det måste gå att fixa till.

Kommentarer

  • 27 maj 2013 12:49
    Astie
    Lät då väldans gott! :)
  • 27 maj 2013 12:55
    Det ser ut som en olycka i kaka-fabriken men det är väldigt gott. Funderade på om kiwi kanske skulle vara bättre, men jag har för mig att kiwi kan vara ganska söta de också. Apelsin skulle kunna fungera om den är syrlig. Idéerna är många, förhoppningsvis fungerar de i verkligheten också sen när jag ska omsätta dem i praktiken :-)
  • 27 maj 2013 13:03
    Halloj Jag tror Apelsin skulle bli en hit. Gott låter det i alla fall. Håll igång i labbet så får du redovisa det slutliga resultatet vad det lider. Ha en fin dag

Logga in för att skriva en kommentar.