icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 5997024
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
17 oktober 2011 11:10
5

Ny vecka

Jag har inte direkt ersatt allt löpningen förbrukat, och det har resulterat i -1,4kg på en vecka. Jag tänker inte beklaga mig. Jag vill ju hålla mig runt 70kg, helst en liten bit under så det ser bra ut som det gör just nu. Enligt träningsplaneringen ska det bli en lugnare vecka den här veckan, fortfarande fem pass men fem lugnare pass som inte frestar på kroppen lika mycket. Förra veckan sprang jag totalt 62km. Den här veckan bör jag hamna runt 45km, om jag håller mig till planen. Jag är frälst - pumpasoppa är ju helt fantastiskt gott! [FET]Pumpasoppa[/FET]: [KURSIV]ca 150kcal/portion[/KURSIV] 300,0 gram Pumpa 2,0 st Lök gul röd 2,0 klyfta(or) Vitlök 400,0 gram Potatis 2,0 mellanstor(a) Morot 2,0 msk Olivolja 3,0 Tärning(ar) Köttbuljong pulver tärning + vatten (som enl buljongförpackningen) 1,0 tsk chilipeppar 0,5 tsk (Grovt) Joderat salt 1. Tag bort kärnorna från pumpaköttet och skär det i tärningar. 2. Stek lök och rotfrukter i smör. Tillsätt pumpaköttet och stek det också. Salta. 3. Häll på buljong, chilipulver och låt soppan koka ca 15 minuter tills grönsakerna blivit mjuka. 4. Mixa soppan med en stavmixer eller häll soppan i en matberedare med kniv och mixa i omgångar. Stek korvslantar av någon kryddig korv att lägga i den färdiga soppan för att göra den till ett huvudmål. Låt soppan koka något längre om du vill ha en krämigare soppa. Späd med mer vatten för att få den tunnare. Strö över hackade salladslökar och finstrimlad spansk peppar på soppan. Man kan klippa över färsk persilja om man vill, det ser snyggt ut. Lägg i en klick gräddfil för att få en syrlig smakbrytning.

Kommentarer

  • 17 oktober 2011 11:17
    gittan52
    Nu har du väl i alla fall glömt ett kommatecken ;)
  • 17 oktober 2011 11:22
    hehe, nix :-)
  • 17 oktober 2011 11:51
    jamen jaaaa NU ser jag *lol*
  • 17 oktober 2011 11:52
    -1.4 och inte -14 ska det ju vara :-)
  • 17 oktober 2011 16:17
    gittan52
    ;)

Logga in för att skriva en kommentar.