Ny vecka, nya tag
Jag kom ut på mitt långpass tillsist igår, även om jag medvetet drog ut på det så länge jag kunde. Det fanns en vag misstanke om att passet i lördags kanske tog lite hårdare än jag önskat, hur roligt jag än hade. För jag sprätte på rätt bra i gruset och på den blöta grusvägen, det gick rätt fort för att vara jag i lördags.
Men ut kom jag och mycket riktigt, söndagsbenen var betydligt tyngre än lördagsbenen. Det var trögt att komma igång, precis som jag misstänkt, men det släppte efter en halvtimma ungefär. Jag valde en ny runda jag inte sprungit så ofta. Förra gången kapade jag 16 min på tiden det tar att springa den rundan. Den här gången skalade jag av ytterligare 11 minuter. På exakt samma snittpuls och ansträngningsgrad, 76% av max.
(Tips från coachen: 80% innebär dessutom ett tufft långpass, och det skulle vara bra om du jobbar på 70-75% av ditt max på normala långpass.)
Gick förstås inte att springa så sakta att pulsen höll sig nära 70% som var planen från början men den låg å andra sidan jämt runt 75-76% hela tiden så så hemsk fel gjorde jag nog inte. Det kändes inte så illa i alla fall, jag kom runt på jämn fart :D
83,77km löpning förra veckan fördelat på 5 pass, snittfart 6:44 min/km helt ok. Men nu ska det blir skönt med en lugn vecka.
Eftersom jag kom ut så sent blev hela eftermiddagen förskjuten dessutom, så kakorna jag bespetsat mig på att baka blev inte klara för än strax före midnatt!! Jag ska peta runt med fler varianter på det receptet, jag tror man kan ha i hackade nöltter och/eller hackad frukt (låter det som i artikeln här). Det tål definitivt att undersökas, och fördelen med det här receptet är att till och med de misslyckade experimenten blir väldigt goda. Fula kanske, men jättegoda :-)
En annan sak som är omöjlig att få snygg på bild, verkar det som, är chili sin carne. Jag ger snart upp, vissa maträtter är bara fula. Hur goda de än är, hur delikata de än är så är vissa maträtter omöjliga att få att se bra ut på bild. Iaf om man är amatörfotograf som jag. Jag går vidare och experimenterar med något annat, något som ser lika gott ut som det är, och som är mer lättfotograferat :-)
Fast rödbetsrakorna blev häftiga, både i smak och utseende. Dem tänker jag göra fler gånger, jag blev positivt överraskad av dem. Jag undrar vad mer man kan göra rakor av? Plötsligt öppnar sig en värld av möjligheter, om man inte måste ha potatis för att göra en god raka.
Det är kanske inget mirakel att viktnedgången stannat tvärt. Jag ska bara vara väldigt glad att jag inte börjat gå upp känns det som ... :-)
Kommentarer
-
Du är en maskin med löpningen!!! :-D
(...de fulaste kakorna är alltid de godaste! ;-) )
-
Tack utter, jag gnetar på så gott jag kan :-)
hahaha ja så kanske det är, tur att de inte ska vinna några skönhetstävlingar i alla fall för då hade de kommit sist :D
Logga in för att skriva en kommentar.