Nyttigt godis, lite motsägelsefullt kanske...
Men jag tror det går att åstadkomma godis som är lite nyttigare, om man har tillgång till en spis, ett vattenbad, mörk choklad, några droppar olja och frukt. Nästan vilken frukt som helst går bra, såtillvida att banan måste doppas i sin helhet för att inte bli brun medan t ex apelsinskivor kan doppas till hälften och pryder på så vis fatet med sina två kontrasterande färger. Druvor, kiwi, ananas, apelsin, banan, jordgubbar och physalis är frukter som går utmärkt att chokladdoppa. Man kan doppa i vilken choklad som helst så välj en du gillar. 100g choklad räcker till ungefär en liter normalstora jordgubbar. Det blir väldigt mycket kan jag säga, men också väldigt gott!
Kommentarer
-
Oj villken bra och god ide! Tack för tipset. Jag kanske använder det redan i slutet av veckan. Kram Vivan
-
Det är himla gott att doppa frukt i choklad. Har bara provat med genom chokladfondue dock men det är sjukt gott.
-
Såg verkligen gott ut :) Och choklad som är så gott. Ska nog testa de till helgen, istället för något annat dumt.
Logga in för att skriva en kommentar.