icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 5991223
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
29 april 2010 14:32
4

Omelett, så lätt!

Varför har jag inte gjort fler omeletter till lunch egentligen? Det är ju faktiskt väldigt mättande, gott och nyttigt? Provade att göra en räkomelett till lunch idag, hela omeletten bestod av 8 ägg, en klick smör att steka i, vatten, en burk räkor (170g avrunnen vikt), några skivor ost och en faslig massa dill men jag tog bara en fjärdedel av helheten, vilket gör att min omelettbit bestod av:
2 ägg, 40g räkor, 20g ost och 1msk smör

Det ger strax över 300kcal, massor av protein och inte en kolhydrat. Så vill man ha kolhydrater får man komplettera med en smörgås eller något, antar jag. Men det är förvånansvärt mättande, det måste vara något hos äggen antar jag.

En annan omelett jag gillar är när älsklingen gör tonfiskomelett eftersom han vispar fisken så det inte blir några klumpar eller bitar. Det blir en svag smak av tonfisk som kompletteras fin av tomater och svartpeppar, väldigt gott! Hela omeletten gör han på 8 ägg, vatten, 1 burk tonfisk i vatten (150g avrunnen vikt), ost och steksmör, min fjärdedel jag äter består därmed av:
2 ägg,40g tonfisk, 20g ost och 1msk smör

Nästa experiment blir att köpa hem sill och göra sillomelett. Om det går att få till det utan fiskklumpar blir jag lycklig, jag har svårt att se hur det ska gå till, men det går säkert att lösa. En annan variant jag är sugen på är ädelost och förkokad broccoli. Ska grubbla på fler omelettvarianter!

Kommentarer

  • 29 april 2010 15:45
    Hallå! Jag är också ett riktigt omelett-fan!! Brukar steka kyckling och äta till.. Fler förslag till omelett är även kassler, champinjoner, skinka, kalkon, fetaost, bladspenat, hackad lök och paprika.. Bara att låta fantasin flöda! Lycka till!
  • 29 april 2010 16:12
    Ja vist är omelett fantastisk mat. Utöver det som redan nämts kan man ta de rester som finns hemma just då. Bryna lök och köttrester toppa med hemma gjord bea-sås är med kanon. Jag gillar även lätt brynt purj och ost i min. Går att äta morgon middag och kväll.
  • 29 april 2010 18:33
    Omelett är lätt, det är bara så svårt att komma sig för att laga det eftersom inte de andra i familjen tycker om det.
  • 2 maj 2010 19:18
    Ett tips, angående det här och din pizza nedan, är att kombinera dem! Man ersätter brödet med en ganska "hårt stekt" omelett och det blir mycket mer mättande.

Logga in för att skriva en kommentar.