Perfektion i en paj
Jag tror inte det finns någon godare paj än västerbottenostpaj helt enkelt. Ett perfekt tillbehör till kräftskivan, en nödvändigthet på ett smörgåsbord tycker jag. Så gissa vem som är full av förväntan idag?
Bästa receptet jag hittat hittills, och jag har provat många, är: http://vasterbottensost.com/recept/vasterbottensostpaj/
Gissningvis borde osttillverkarna själva veta bäst hur man använder deras ost, tänkte jag när jag sökte fram receptet och jag tycker nog att det stämde också. Det är helt perfekt enligt mig. Lagom mycket ost, lagom mycket pajskal (och inga konstiga ersättningar eller läskiga substitut för vetemjölet tack, det blir inte samma sak) och en god stanning på riktig grädde och ägg. Inget mer, inga konstigheter.
Lätt, enkelt och ärligt.
Jag tycker jag kan göra en sån till ikväll, vi gör västerbottenostpaj så sällan att det blir lite extra festligt och lyxigt när vi väl gör det. Det blir bra eftersom vi ska ha svenska jordgubbar och mjölk till efterrätt, så det blir en jättesvensk meny idag. Passar bra på Sveriges Nationaldag!
Gillar
Kommentarer
-
Tack för tipset! Den verkar enkel och god. Tar nog och fixar till en till midsommar hos grannarna
Logga in för att skriva en kommentar.