Pokebowl
På lokala affären sålde de djupfryst tonfisk av sushi-kvalité för halva priset, kort datum, så jag beslöt lite hastigt att göra en egen Pokebowl. Det har jag aldrig gjort förut, men hur vet jag om jag inte kan om jag inte provat?
Självklart måste jag testa.
Receptet är framtaget och justerat med hjälp av Copilot - prompten var väl i stort sett 'hjälp vad är det här och vad gör jag med det?', och när den förklarat att det var tonfisk och gett förslag på recept, bad jag den justera receptet jag valt ut så att det passade min vilodag:
Hemmagjord Pokebowl med marinerad tonfisk, hur gott var inte det! Jag behöver lära mig lite snyggare uppläggning och nästa gång vill jag ha riktiga skålar, istället för djup tallrik. Men jag har inte gjort det för sista gången!
Makrofördelningen då? Jo men så här ser den ut:
≈ 400 kcal per portion
-
Protein: ~34 g
-
Kolhydrater: ~39 g
-
Fett: ~9–10 g
I den beräkningen ingår att lite av marinaden följer med vid servering, 20-30 kcal ungefär varav en del fett. Jag älskade det! Yngsta var inte helt såld på fisken men grönsakerna gick hem.
Nästa gång ska jag prova lite halstrad lax, laxen är fetare men det är nyttigt fett. Ungefär 100 kcal extra blir det med lax men det är bra kalorier. Om jag byter tonfisken rakt av mot lax blir makrofördelningen så här:
≈ 496 kcal per portion
-
Protein: ~29 g
-
Kolhydrater: ~45 g
-
Fett: ~22 g
Det hade varit lättare om jag hade varit bättre förberedd, nu blev det lite stora kontraster mellan nykokt ris och väldigt kall avokado som knappt hunnit tina. Men det kom plötsligt på, jag bestämde mig i affären och hade en tid att passa - yngsta skulle ju på skoldisco!
Gillar
Kommentarer
-
Åh pokebowl som är så gott, det var länge sedan jag gjorde det hemma.
-
Det var otroligt gott
-
Oh, vad gott, det var länge sedan jag gjorde det. Kommer ihåg första gången jag åt pokebowl, det var i Honolulu, det var så fräscht och gott.
-
Det måste ha varit väldigt speciellt klaraelv
Logga in för att skriva en kommentar.