icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 5990168
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
20 januari 2016 13:37
5

Pumpasoppa

Experimenterar just nu med pumpasoppa, jag har bytt den annars allerstädes närvarande potatisen mot kikärtor och kryddat lite extra jämfört med annars. Förhoppningen är att det ska bli en lika krämig och god soppa, fast med bättre staplar.

Jag ville ha upp proteinhalten och förbättra fettprofilen (mer enkel- och fleromättat, jämfört med mättat fett) och det tycker jag att jag har lyckats med. Soppas ska dessutom serveras med en eller ett par skedar kikärtor som jag ska krydda lite så det finns chansen att det blir gott. Tillbehören har jag ännu inte räknat in, men jag tror att staplarna bara blir bättre av det jag hade tänkt lägga in (2 portioner: 140g kikärtor i 1 msk rapsolja, 2 klyftor vitlök, 1 tsk spiskummin och 1 tsk chili).

Ikväll blir det kyckling, riktigt vad har jag inte beslutat än. Men förmodligen något med väldigt mycket broccoli och blomkål. Kanske en broccoli- blomkålsgratäng med helstekta kycklingbröst och en vitkålssallad vid sidan?

Jag skulle kunna ungsrosta grönsaker (broccoli, blomkål, lök, zucchini, morot) och servera till kycklingen också, med en kall crème fraiche-sås vid sidan av. Om man delar kycklingbrösten i platta "flundror" kan man panera dem, om helstekt inte lockar. Ostpanerade kycklingbröst är ju inte så dumt. Panerad kyckling passar antagligen väldigt bra till gratinerad broccoli, om man håller igen lite på osten Antingen ostpanerar man kycklingen och gör en vanligt broccoligratäng eller så panerar man kycklingen som vanligt och gör en ostgratinerad broccoli men inte ost i båda för då tror jag det blir för mycket ost. Till och med för en ostälskare som jag.

Nåja, jag hinner ju fundera färdigt innan det är dags, jag är inte ens färdig med lunchen än :-)

Undrar just om det blir ätbart...

Gillar

Kommentarer

  • 20 januari 2016 13:54
    ulla165

    OM! Allt låter ju jättegott!!! Jag gillar också ost, och broccoli. Kikärter också! - men har avstått, jag trodde de innehöll för mycket kcal? MD har gett mig en kalorireducerad "diet".

    Jag har lagat Parmesankyckling från MD och makens kommentar var: mums! detta kan du väl laga fler gånger! - Andra gången lagade jag den i ugnen, trodde att osten skulle sitta bättre på filéerna då, men det blev inte lika gott.

    Ikväll blir det Kålgryta eller Snabb kålpudding med broccoli + dressing och lite osockrade djupfrysta lingon. Gillar vitkål också och har hört att vitkål ger sig på fettcellerna... liksom brysselkål... Cole slaw finns gott om i kylen - den står sig en vecka där, vilket är mycket praktiskt.

     

  • 20 januari 2016 14:09

    Gud vad gott allting låter! jag ska försöka hitta recepten på allt ni båda nämnt det låter ju jättesmarrigt :)

  • 20 januari 2016 15:02

    ulla165, soppan jag gjorde innehåller bara knapp 110kcal / tallrik så jag får fylla ut kalorierna för att det inte ska bli för lite. Idag använde jag mig av fetaost, det fungerade brutalt bra i soppan!

    Pumpasoppan (3 portioner á 103kcal/portion) jag gör innehåller 350g pumpa (skuren i kuber), en halv lök (ca 50g), 7 dl grönsaksbuljong och 100g kikärtor. Jag gör soppan i en SpouMaker, men man kan sjuda allt i en kastrull på spisen också och mixa slät med stavmixer. Sjud allting cirka 20 minuter i så fall, på medellåg värme.

    Eftersom en tetra innehåller mer kikärtor än som går åt i soppan blandar jag de som är kvar med rapsolja och kryddor och lägger i soppan hela efterråt, så förfars inget och soppan blir samtidigt lite matigare. Både gott och nyttigt! Inklusive tillbehör blev det 327 kcal totalt på hela lunchen, det tycker inte jag är jättemycket.

    Coleslaw är så gott, det skulle jag ju vilja ha. :D

    nahina, många av recepten finns här på matdagboken eller på min hemsida, www.svenskarecept.se (min digitala kokbok på nätet) :-)

  • 20 januari 2016 15:26
    ulla165

    Hej. TOPPEN, nu kan jag äta kikärter! Och nu ska jag kolla vad annat gott jag kan hitta på din hemsida... SPÄNNANDE! Min yngste son har gått Ester Mosessons restaurangskola i Gbg och han tyckte att denna Coleslaw var GOTT.

    Cole slaw classico F

    (4 port A 255 kcal 7 K)

    2 hg vitkål e spetskål

    1 liten morot

    1/2 röd- e gul lök

    1/2 dl crème fraiche, knappt

    1/2 dl majonnäs, knappt

    kesella

    1 tsk dijonsenap

    1/2 tsk salt

    1/2 krm svartpeppar

    -

    Finstrimla kålen, riv moroten och finhacka löken.

    - Blanda dem med crème fraiche, majonnäs, senap och salt o peppar.

    - Öka på med kesella tills det att vitkålen blir krämig.

    - Låt den stå och gotta till sig i kylskåpet minst ett par, tre timmar.

    - Håller sig hela veckan i kylskåp.

    (A = Arla eller Airam e annan källa, jag har glömt; F♥ = favvos; jag har recepten i min dator)

     

  • 20 januari 2016 15:30

    *MUMS* :D

    Den tror jag passar perfekt till grillat, både kött och fågel!

Logga in för att skriva en kommentar.