Pyssel
Frysen vart full, så jag gjorde slag i saken och tog upp lingonen som tog plats. Det enda jag gör med lingon för närvarande är sylt, och den står ju sig faktiskt likabra i skafferiet i tättslutande burk som lingonen gör i frysen.
Det går faktiskt ganska fort att koka lingonsylt, och det blev riktigt söt och god sylt. Bären måste ha varit extremt mogna när jag frös in dem, de var mörkröda och saften de släppte var nästan rödbetsröd.
Jag är för övrigt överlycklig över att jag har en bra stavmixer, för då kan jag göra broccolibiffar! Med ädelostsås blir det rena rama himmelrikte på en tallrik, det är sånt jag skulle kunna överge kött för helt - så gott är det. Nu kokade jag broccolin lite för länge innan jag stavmixade den, så smeten blev lite väl lös men smaken var det inget fel på! Med lite majsstärkelse som stabiliserar smeten bara så kan man göra biffar på nästan allt som man kan mosa med en stavmixer :-)
Färgen kanske inte är det allra mest aptitliga, det är gräsgrönt verkligen men smaken är helt fascinerande god. Det kan i och för sig vara min förkärlek för broccoli som talar också, jag kan sitta och äta kokt kall broccoli som godis.
Det senaste dygnet jag och mannen i huset dessutom brottats med en notebook som inte velat som vi ville. Ett synnerligen väl dolt virus hade satt sig i systemet och nekade datorn att uppdatera via Windows Update, den kunde inte köra Windows Defender, vissa funktioner fungerade inte och loggarna var fulla med felmeddelanden. Först brottades älskling hela dagen med datorn och lyckades åtminstone få den hanterbar. Redan det en bedrift med tanke på hur seg den var.
Om man inte är så hemma på datorer kan det nog framstå som att datorn är lite lynnig, att Windos Update inte är uppe för tillfället, att Microsoft har gjort något fel etc. Jag har jobbat med datorer sedan tidigt 90-tal, och märker när jag blir blockad, ledd vid näsan och fintad. Så fort jag försökte installera något mötte jag massivt motstånd, även de enklaste uppgifterna blev direkt svåra att genomföra.
Så klockan halv sex på morgonen gav jag upp, sov några timmar och sen flög jag på den igen. Det tog några timmar ytterligare innan jag insåg att den gamla notebooken nog gjort sitt ändå.
Det visade sig, när jag skulle byta hårddisk, att den inte alls var skapad för att bytas hårddisk på. Notebooks, till skillnad från laptops, är mycket mer kompakta och mindre på alla sätt och vis. Dessutom var den här så pass gammal, åtminstone tio år, att den inte kändes som att den var värd det. Särskilt inte som den lyckades skära upp älskling på fingret när jag bad honom kolla om det gick att pilla ut hårddisken ändå, trots att det inte såg ut att vara utrymme för det. Då om någonsin bestämde jag mig för att den gjort sitt.
Det var länge sedan jag brottades med en dator på det här viset och jag lärde mig ganska mycket om notebooks som jag hoppas att jag slipper ha nytta av igen. Mina dagar som springtekniker ligger bakom mig sedan många år.
Gillar
Kommentarer
-
Ett väldigt tekniskt och bra försök i alla fall^^
Jag älskar också broccoli, ska nog gå in och kolla ditt recept. Känns definitivt som om det måste provas.
Men det får bli efter min äggfasta. kommer nog att dröja innan jag äter ägg i nån större omfattning känns det som.. börjar få lite mathallucinationer nu.
Tack och lov så har jag nu fem dagar utan ägg innan jag går på dom igen.
Men sen blir det alla gånger broccolibiffar -
Ja, det är ju inga billiga grejer men tösen måste ju ha en dator till universitet, så det fick bli att bita i det sura äpplet och erkänna sig besegrad. Underligt nog såg dottern inte ens besviken ut när vi gav upp, trots att det blir en ny på avbetalning. Unga har en mer avslappnad attityd till det där med krediter och avbetalning verkar det som, det är nog bara jag som är gammalmodig.
-
Broccolibiffar lät gott. Ädelostsås är ju gott...det vet jag. Steker du dom i smör ?
-
Rikligt med smör, så de får frasig stekyta :-)
-
gick in på din sida för att kolla receptet, men.... du har skrivit att det är för 18 pers....
dom får då inte vara hungriga då
-
Ingen bantarmat direkt, men finns inget godare än vispad grädde blandad med hemgjord lingonsylt och kaksmulor....Änglamat kallade min farmor det.
Måste försöka ta mig ut och plocka lingon i höst, blir så mycket godare än köpesylt.
-
Emmi11, 18 stycken biffar ska det stå :-)
Jag får gå in och fixa det, tack för uppmärksamheten :DHalfdevil, visst blir det mycket godare med eget! Köpesylten smakar efterrättsaktigt tycker jag, men inte så mycket lingon. Änglamat, jag har hört det nånstans... *klurar* Det låter bekant!
Logga in för att skriva en kommentar.