icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 5992837
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
14 oktober 2012 11:45
1

Så blev det

Jag har dragit lite lärdom av hamburger-äventyret igår. Som tur var glömde jag i vanlig ordning att salta och jag läste mig till att man inte ska ha salt i själva färsen utan vänta med det till själva stekningen. Detta för att saltet ändrar konsistensen på färsen och gör den mindre trevlig. Jag lärde mig också att när man väl ska krydda burgarna vid stekning kan man ta i ganska ordentligt. En annan sak jag noterade var att jag hade kunnat göra dem plattare. Nu blev de nästan för höga för att få in i munnen när man väl lagt på tillbehören också. Jag använde digitalvåg för att försäkra mig om att alla burgarna vägde 100g och det i sig var väl inte fel men jag skulle nog föredra dem lite plattare (se bilden så förstår ni vad jag menar). Jag skulle tro att det går alldeles utmärkt att mala ner andra prylar i färsen om man vill göra det. Nu tänker jag t ex på hälften ryggbiff, hälften högrev eller högrev och sidfläsk. Fast det kanske går att mala ner paprika och chilistrimlor i färsen också, sådana burgare/biffar har jag sett i delikatessdisken. Att man måste mala färsen två gånger känns i efterhand som uppenbart. Skillnaden mellan första och andra malningen var markant. Jag tror jag föredrar de stora hålen, grovmalen färs kändes lättare att hantera. Fast fler experiment behövs innan jag kan säga att jag är säker.

Kommentarer

  • 14 oktober 2012 13:23
    jennyb
    jag hade absolut ingen aning om att kan inte ska salta själva blandningen, det kan bli svårt att lära om sig. men värt att testa ;) det ser sjukt gott by the way :D

Logga in för att skriva en kommentar.