icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 5989844
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
24 augusti 2016 11:52
15

Så fint det blev!

Vad fin den nya bloggen blev, jag såg i natt att det började hända grejer och fick göra ett aktivt val att gå och lägga mig istället för att ivrigt sitta och dunka på F5 för att se hur arbetet fortskred. Det hade inte underlättat serverns arbete att ha en ivrig supporter kan jag säga laugh

Spånga Idrottsplats

Igår härjade jag på Spånga Idrottsplats, som jag skrev i förra blogginlägget som också var det sista i det gamla systemet (nostalgi), och det gick superbra att springa. Men jag hade lite misstanke om att jag skulle få böta för det idag. Träningsvärk, både gammal och förnyad, och medföljande viktuppgång trodde jag på. Jag kan tro vad jag vill verkar det som, 68,8kg stoppade vågen på, så den lilla viktökningen jag åkte på igår är redan borta.

Jag är väldigt glad för matlådorna faktiskt, om jag tar mig den där extra tiden att ordna extra av t ex spaghetti och köttfärssås, chili con carne, ris och wokad kyckling med asiatisk sås och grönsaker, korv stroganoff, köttgryta eller laxpasta (de senaste matlådorna) så slipper jag fundera på mat de dagar jag har bråttom. Då eliminerar jag risken att det blir skräplunch dessutom.

Jag önskar ibland att jag inte bodde i stan, där älg sorteras bland exotiska saker skallerorm, hjort och struts och kostar flera hundra kronor kilot i bästa fall. Allt som oftast saknar jag viltkött, det är en speciell smak och det är nyttigt. Det går inte att få tag på mer frigående kött än vilt, och ska vi börja prata antibiotikafritt kan vi börja med älg smiley

aad852ae-445c-4f53-b23a-e9a753fdbd23.jpg

Stan har väl sina fördelar för dem som trivs där, men jag kommer på mig själv att allt oftare längta ut i skogen och ut på landet. Hem.

 

Gillar

Kommentarer

  • 24 augusti 2016 12:40

    Hej LadyG!

    Härligt att du gillar det och vilket fint premiärinlägg du fick till smiley

    Matlådor är verkligen en bra uppfinning, bara att plocka fram när man är hungrig eller inte hinner laga mat som planerat.

    Ha en fin dag och tack för hjälpen med bloggtest och feedback! yes

  • 24 augusti 2016 12:44

    Tack Johan!

    Och tack själv, jag är jätteglad att jag fått vara med och testa medan ni jobbade hårt. Det var ju jag som hade de roligaste uppgifterna, anser jag laugh

    Hoppas ni får en lugn och fin dag nu! smiley

  • 24 augusti 2016 12:50

    Tack, det mesta verkar fungera nu men det blev en lång och nervös natt. Nu vila lite sen på det igen smiley

  • 24 augusti 2016 12:52

    Allt det viktiga fungerar ser det ut som, resten är kosmetika och kan vänta yes

  • 24 augusti 2016 17:26
    gittan52

    Vilket läcker blogghuvud smiley

  • 24 augusti 2016 19:25
    Tita

    Ha ha synd om Hälge men mycket bra för oss som har en egen jägare i familjen.

    Riktigt läcker profilbild, den ser lika snäll ut som Hälgelaugh

  • 24 augusti 2016 19:37

    Tack gittan52 och Tita :-)

    Hälge är en favorit, av någon anledning tänker jag på pappa (jägare) när jag läser den tidningen. Det skulle jag aldrig tordas säga till honom däremot, men han har en bra knepig hund... :-)

  • 24 augusti 2016 21:09

    Kan bar säg som Johan vilket inlägg, och den panorama bilden, vilket släpp den har mistänker den är monterad men verkligt bra är den, Gillar dinna in lägg är alltid en friskflägt inget som står still yeswink Gillar hälge men är inte så förtjust i älgjakten, är sån avundsjuka om köttbitarna, brukar köpa nån dovhjortskalv, som omväxling och så blir det några grisar som trillar in, måste väl skjuta in bössan nu när inte magen hindrar mig längere för att orka jaga. Men nu skyller jag på gråstarren i mit vänstra öga hopas på det fixat i vinter. Minna matlåder i frsen är slut gumman tog minna sista, är bra ha men hon har det tuft på jobbet så henne väl unnat, får göra ny en regnig dag det bör det bli många.

    Senast uppdaterad 24 augusti 2016 21:12

  • 24 augusti 2016 21:17

    Afkrut, jag är väldigt förtjust i lappugglan, den är en fantastisk fågel! Jag har aldrig sett en själv däremot, men det vore väldigt häftigt att få göra det :-)

    Hjort och någon kulting skulle jag inte heller tacka nej till, det är om möjligt ännu dyrare här i Stockholm än älg! Fasan och duva får man specialbeställa i en saluhall, kostar skjortan. Tänkte aldrig på det när jag växte upp, rådjur och hare åt vi ofta eftersom det fanns i överflöd. Så lite man förstod av vilken glädje man har av jägare i familjen, men jag var väl för liten.

  • 24 augusti 2016 21:30

    Är du intreserad av vildsvin till väldigt bra pris kan jag ordna transport till Vårberg, vi har lägen het där hjälper kompisen bli av med lite grisar fins för mycket här nere, vi brukar stycka grisen i stekar malkött de enda ben som stort set är med är reben i bland och du betalar mindre för köttet en vad kötfärs kostar. Ska du laga gott vildsvin är det enda kötte som jag vet kräver en gnuta soker för att smaken ska komma fram, 500gr kötfärs 4-6 gram honung räcker även i grytor, Grilar man det på ute grillen slår jag in det i folie med ett par klickar smör grilar det nästan klart sen tar jag av folien och fixar den goda stekytan. Vild svin ska var 72-74 grader när det är klart.

  • 24 augusti 2016 21:49

    Socker? Får mig att tänka på honungsglaserad skinka, en svensk klassiker! Undrar om den gjordes på vildsvin från början?

    När börjar säsongen för gris? Jag är bra sugen alltså :-)

  • 24 augusti 2016 23:38

    Lite sent nu men till nästa år ska jag nog skjuta mig några duvor, av nostalgiska själ var alltid mamma som lagade dem, på den tiden sköt jag mängder var så tröt på att rycka bröst av duvor så jag åt dem knapt, fick lov att skjut dem för att få jaga annat på markerna, och tyvär var jag bra på att skjuta sånt som flyger, Tänk dig stå på kvällen och slita brösten av 300 duvor för att hergodsherre skulle kunna ha en stor midags bjudning själva fick vi 10 att dela på trode han, men ryms mång bröst i en ryggsäck, vi brukade säga destostöre hus snålare gubbe.

  • 24 augusti 2016 23:44

    laugh hahaha underbart laugh

    Ja inte att slita dunet av en massa duvor, men att ni fick det ni ska ha ni också :-)
    Inte mer än rätt att jägaren får en rejäl skärv också, annars kan gubben skjuta själv.

  • 25 augusti 2016 23:09

    Lärde hans fru att skuta duvor och ta jägareksamen, då kom gubbarna med plånboken ville jag skulle ha lite kurs med dem, skulle på fasanjakt, damerna fick ju inte skjuta bättre, hör till saken jag hade så mycket skytte utbildning då som min almenacka tllät, drev ju en vapenafär med. Men praslar det tillräckligt så finns det tid. Fick sin kurs och nåra av dem lysnade och blev duktiga.

  • 26 augusti 2016 00:53

    Ja inte sitter väl skytteförmågan i könet? Mamma var lika god skytt som pappa, de gick på jaktstigar när jag var liten och jag kunde aldrig riktigt förstå varför det fanns en damklass och en herrklass när det ändå bara var mamma som vann hela tiden? Det var rätt högt tryck på att jag skulle lära mig, "som har att brås på" men jag tror inte det sitter i generna heller. Man får inget gratis här i livet, inget värt att ha iaf.

Logga in för att skriva en kommentar.