Så glad jag blev
Kommentarer
-
Trevligt. Jag försöker inte bara köpa svenskt utan när möjlighet finns satsar jag lokalt.. tex emåmejeriets produkter som ligger dryga 11 mil bort och vi har champinjonodlare och morotsodlare relativt lokalt... Sen får man ju nästan kalla Guldfågeln lokalt, Ölandsföretag som det är :D
-
Glöm inte Gotlandsmorötter, Stigtomta Struts (när jag hittar dem, det är inte helt lätt om man inte åker till Stigtomta dvs) och bondens marknad :-) Det känns bättre att köpa svenskt, lokal mat efter säsong. Visst, vissa saker köper jag utan att veta ursprunget men jag försöker undvika det om jag kan. Vissa produkter köper jag inte, t ex danskt griskött eller holländska grönsaker. Jag håller inte med om danskarnas syn på djurhållning och tycker holländare tillåter för mycket bekämpningsmedel. Jag vägrar befatta mig med pangasuis på grund av miljöförstöringen odlingarna orsakar och jag väljer alltid bort jätteräkorna. Tänker mig att om alla gör det de kan, om än aldrig så lite, så blir det en enorm snöbollseffekt. Då kan vi, tillsammans, göra skillnad.
Logga in för att skriva en kommentar.