Så himla gott!!!
Rödbeta är ju nyttigt, men kanske inte det godaste som växt på vår jord. Morot däremot gillar jag, och den är ju inte heller särskilt onyttig. Så, vad gör man då? Jo, är man som jag så kastar man sig över och råriver en massa saker, rör ihop till en smet och steker det.
Det blev så vansinnigt gott att jag blev tvungen att göra ett recept av det på hemsidan. Inte alla experiment jag gör når hela vägen dit, men de jag blir förtjust i, de sparar jag där.
Att äpple, ingefära, rödbeta, morot, rödlök och persilja passade så bra ihop hade jag väl inte direkt väntat mig. Jag trodde inte det skulle skära sig heller, men att det passade så bra ihop visste jag inte.
Fyra rödbetsbiffar och en avokado senare är jag nöjd och belåten, vilken lunch det blev!
Gillar
Kommentarer
-
Mums! Älskar rödbeta! Dina biffar såg sååå goda ut!! :-D
-
Rödbetsjuice med ingefära - låter hemsk men jättegott till frukosten.
-
Det blev väldigt gott, förvånansvärt nog :-)
Det var absolut första gången jag försökte göra vegetariska biffar, men det var absolut inte sista gången! Shit så lätt och gott det var :-) -
Åh, vad roligt LadyG! Bästa "snabbmaten" också då de är så lätta att plocka fram efter att man lagt dom i frysen. Sen brukar biffar på grönisar/bönor/linser vara riktigt tacksam mat för plånboken också! :-)
-
Oh vilken bra idé att frysa in! Måste man steka dem först, det är en rätt bra idé va? Annars blir det kanske inte så lyckat, smeten är ju inte superstabbig :-)
Det måste jag baskemig testa :-)
-
Brukar steka mina och frysa in sen, håller hur länge som helst och behöver bara värmas efteråt - supersmidigt! :-) Särskilt bra om man gör något som är lite meckigare (typ skala smarriga men väldigt röda betor...;-) ) och vill göra lite mer än vad man orkar äta upp just då eller om man behöver "göra åt" något som håller på att bli gammalt - i bifformat i frysen kan man rädda vilka gamla svampar/grönsaker som helst som såg trötta ut i grönsakslådan. :-)
-
Ska man ändå kladda ner sig kan man ju göra det rejält, och sen frysa in så har man mat färdigt till när det behövs. Jag är en stor vän av storkok, och nu då även storstekningar :D
-
Vad gott det verkar! Jag blev så nöjd när jag gjorde zucchinibiffar och vill fortsätta samma anda. Ska prova dessa. Jag tar bort äpple,och något annat än ströbröd så passar det för LCHF.
-
Det bör nog fungera, smeten blir lite lösare utan ströbröd men det kanske kan fungera utan om det inte finns något lämpligt substitut?
Logga in för att skriva en kommentar.