icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 5994983
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
22 april 2015 15:13
9

Så himla gott!!!

Rödbeta är ju nyttigt, men kanske inte det godaste som växt på vår jord. Morot däremot gillar jag, och den är ju inte heller särskilt onyttig. Så, vad gör man då? Jo, är man som jag så kastar man sig över och råriver en massa saker, rör ihop till en smet och steker det.

16043-bJ4z88e7HbdaOlw0bKW9.jpg

Det blev så vansinnigt gott att jag blev tvungen att göra ett recept av det på hemsidan. Inte alla experiment jag gör når hela vägen dit, men de jag blir förtjust i, de sparar jag där.

Att äpple, ingefära, rödbeta, morot, rödlök och persilja passade så bra ihop hade jag väl inte direkt väntat mig. Jag trodde inte det skulle skära sig heller, men att det passade bra ihop visste jag inte.

Fyra rödbetsbiffar och en avokado senare är jag nöjd och belåten, vilken lunch det blev!

16043-cWJHqhQ92VL69NIOHs7I.jpg

Gillar

Kommentarer

  • 22 april 2015 16:06
    utter

    Mums! Älskar rödbeta! Dina biffar såg sååå goda ut!! :-D

  • 22 april 2015 16:08

    Rödbetsjuice med ingefära - låter hemsk men jättegott till frukosten.

  • 22 april 2015 16:08

    Det blev väldigt gott, förvånansvärt nog :-)
    Det var absolut första gången jag försökte göra vegetariska biffar, men det var absolut inte sista gången! Shit så lätt och gott det var :-)

     

  • 22 april 2015 16:11
    utter

    Åh, vad roligt LadyG! Bästa "snabbmaten" också då de är så lätta att plocka fram efter att man lagt dom i frysen. Sen brukar biffar på grönisar/bönor/linser vara riktigt tacksam mat för plånboken också! :-)

  • 22 april 2015 16:15

    Oh vilken bra idé att frysa in! Måste man steka dem först, det är en rätt bra idé va? Annars blir det kanske inte så lyckat, smeten är ju inte superstabbig :-)

    Det måste jag baskemig testa :-)

  • 22 april 2015 16:20
    utter

    Brukar steka mina och frysa in sen,  håller hur länge som helst och behöver bara värmas efteråt - supersmidigt! :-) Särskilt bra om man gör något som är lite meckigare (typ skala smarriga men väldigt röda betor...;-) ) och vill göra lite mer än vad man orkar äta upp just då eller om man behöver "göra åt" något som håller på att bli gammalt - i bifformat i frysen kan man rädda vilka gamla svampar/grönsaker som helst som såg trötta ut i grönsakslådan. :-) 

  • 22 april 2015 16:35

    Ska man ändå kladda ner sig kan man ju göra det rejält, och sen frysa in så har man mat färdigt till när det behövs. Jag är en stor vän av storkok, och nu då även storstekningar :D

  • 22 april 2015 16:43

    Vad gott det verkar! Jag blev så nöjd när jag gjorde zucchinibiffar och vill fortsätta samma anda.  Ska prova dessa. Jag tar bort äpple,och något annat än ströbröd så passar det för LCHF.

  • 22 april 2015 16:54

    Det bör nog fungera, smeten blir lite lösare utan ströbröd men det kanske kan fungera utan om det inte finns något lämpligt substitut?

Logga in för att skriva en kommentar.