Så gott så det gör ont
Notering till mig själv: duscha inte medan kåldolmarna gosar i ugnen, de blir så mörka då.
I och för sig penslade jag dem med smält smör och soja innan för att de skulle få den där rätta färgen sedan när de gräddades, men riktigt så svarta som de blev var inte avsikten. Men jösses amalia så gott det blev! Jag följde i stort sett min gamla kokboks recept, fast råkade ta halva mängden ris (2dl till 600g färs istället för 2dl ris till 300g färs) men i ärlighetens namn så gjorde inte det något. Det blev så gott till kokt potatis och brunsås att vi fick ont i magen, det blev helt enkelt lite för mycket. Jag får göra kåldolmar oftare, så kanske vi inte äter oss fördärvade
Den kål som blev över blev kålpudding till imorgon, jag hoppas hjärtinnerligt att den blir ätbar. Jag testar ett nytt recept där med, och antingen blir det så gott så klockorna stannar eller totalt oätligt. Det finns inget mellanting här.
Foton till receptsidan däremot tar jag när jag lyckats få dem att se ut som kåldolmar respektive kålpudding. Det ska se lika gott ut som det faktiskt är!
Jag hann cykla mina 45 minuter idag också, därav behovet att duscha. Det börjar bli en stadig rutin att träna tre gånger i veckan nu, och löpsuget börjar sätta in. Jag tror jag skulle kunna klara en runda med vagnen imorgon om vädret är bra. Kanske 5km skulle kunna fungera?
Ha en skön helg allesammans och ta vara på livet!
Gillar
Kommentarer
-
Ha en härlig helg du med.
Logga in för att skriva en kommentar.