icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 5995087
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
14 juni 2010 07:59
2

Skräp - stress

Nu har jag hittat ett problem. Så fort jag blir stressad börjar jag äta vid fel tillfällen, fel saker och fel mängder. Jag hinner helt enkelt inte med att tänka efter och göra rätt val. Eftersom jag jobbar hemifrån borde det inte vara ett problem kan man tycka men det är faktiskt ännu svårare. Det kan ju tyckas ironiskt att jag lyckas äta fel trots att jag inte köper hem skräpmat och liknande, men det som är fel är portionsstorlekarna och måltidsfrekvensen. Fortfarande. Jag får jobba vidare.

Kommentarer

  • 14 juni 2010 08:51
    Oro? Det vet jag inte om jag håller med om, största problemet är nog att jag kastar i mig maten för fort och hinner äta för mycket när jag väl kommer ihåg att äta alls. Just när jag blir stressad känns mat som ytterligare ett stressmoment, snarare än lugnande tyvärr. Som tur är kommer stressvågorna att rulla förbi, men det är störande eftersom träningen blir lidande också. Jag har redan gått upp ett kilo av stressen, irriterande nog. Idén med larmet var bra, men äta en gång i timman? Det gör jag ju inte ens i vanliga fall :-)
  • 14 juni 2010 09:04
    Stinta
    Jobba hemma kan ju vara trixigt. Går man på jobbet har man en matlåda kanske lite frukt och sen har man inget mera med sig. Hemma finns ju tillgång till mer urval. Då är det nog lätt att man skippar att värma den tänkta lunchen (speciellt om man märker att man glömt bort tiden) och så slinker det ner tex ett par mackor istället. Mitt tips är att göra matlåda, ställa klockan. Men framför allt bestäm dig dagen innan för vad du ska äta under dagen. Grattis förresten till ett bra resultat på Stockholm Marathon :)

Logga in för att skriva en kommentar.