Smör
Kommentarer
-
Detta måste jag testa nån gång. :)
-
så enkelt? det där måste testas, tack så mycket för tipset :)
-
Ja det tog baske mig inte lång stund att ha smör på bordet, det är ju så enkelt att det är komiskt :-) Jag började med att läsa igenom det Camilla skriver här, sen körde jag: [LANK]http://www.camillasmatuppror.se/Fakta/AEtbart/24185_Smoer[/LANK]
-
Någon halvtimma tog det inte, men det kanske hänger på vilken sorts matberedare/hushållsassistent man har. Jag lät vår piska på rätt bra, och den är väldigt stark.
-
Wow, vad häftigt! Måste prova någon gång! :)
-
Mamma brukade säga: vispa inte grädden för länge för då [KURSIV]blir [/KURSIV]den smör :-) Nu har jag testat det också, mamma hade rätt :-)
-
Haha, mamma har alltid rätt! :)
-
hahaha ja det verkar inte bättre :-)
-
Spännande! Detta kanske man ska prova :) På ett ungefär hur länge fick du köra grädden innan du tillsatte oljan? Frk M [LANK]http://padetrettio.blogg.se[/LANK]
-
Jag väntade tills det började bli smörkulor, det såg ut som att det tänkte börja dela sig. Då passade jag på, ganska sent med andra ord. Riktigt hur mycket jag tog vet jag inte för jag ringlade direkt från flaskan, men det kan inte ha harit så mycket med den lilla pipen.
-
I tid vet jag inte riktigt, jag kollade inte på klockan tyvärr. 5-10 minuter kanske? Inte mer (tror jag inte).
-
Går väldigt snabbt med vanliga elvispen oxå vilket mina döttrar lärde sig i unga år . Fruksallad är nämligen inte speciellt gott med för länge vispad grädde (smör) till. :D
-
Totalt kan det ha tagit en kvart med tvättningen, här hittade jag en kanonbeskrivning på hur man gör: [LANK]http://matgeek.se/2012/07/23/smor-hemgjort-akta-harligt-smor/[/LANK] Mitt i punkt 4 skulle jag vilja påstå att jag hällde i oljan, men man kan tyligen vänta ännu längre om man vill. Han tvättade aldrig smöret, som de flesta andra säger att man ska för att få bort vasslen - om det inte är det han menar med baddar. Fick mig att fundera på varför man ska krama ur vasslen egentligen? Nån som vet? Smakar den illa? Förkortar hållbarheten?
-
Har aldrig tvättat smöret, bara kramat ur det i silduk eller tunn handduk, var så uhroma visade en gång i tiden men det var länge sen och dom levde verkligen som förr, utan några som helst moderniteter. Har inte en aning om vad som är bäst egentligen men kan tänka mig att det inte spelar nån roll så länge vasslen försvinner, för den härsknar nog fortare än själva smöret.
-
Aha, ja det låter ju logiskt :-) Nästa gång ska jag nog försöka ta reda på vasslen, det är ju synd på rar vassle att hälla ut det i vasken faktiskt. Men jag lär mig ett steg i taget :-)
Logga in för att skriva en kommentar.