icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 5990338
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
27 juli 2014 18:43
2

Smörgåstårta

Det är roligt att göra smörgåstårta när man börjar få snits på hur man gör. Jag utgår från sådant jag gillar och smaker jag tycker fungerar ihop, som en gigantisk dubbelmacka i stort sett. Jag vill ha krämiga och saftiga mellanlager, riktigt med gottis ovanpå och stora portioner! Naturligtvis tränade jag på fästmannen först, genom att göra "smörgåstårtebakelser" först; dvs kantskurna skivor jätterasker med fyllning, täcke och pynt precis som de stora smörgåstårtorna. Så kunde jag prova i liten skala först, om det jag hade tänkt mig verkligen fungerar ihop eller inte, utan att det blev jättedyrt om det blev lite galet. För det är inte alla idéer som är bra :-)

Det är ett hedersuppdrag att få göra smörgåstårtan till 70-årsfesten för min fästmans moster, så jag ville verkligen att de skulle bli bra. Mer än vanligt alltså, jag är alltid angelägen om att det ska bli gott, men det kändes extra viktigt den här gången.

Den enda baserade sig på landbaserat kött och den andra på havet.

Landbaserat kött:

bröd: jätterasker, kantskurna skivor

fyllning 1: leverpastej

fyllning 2: extrastark mjukost

Pynt: små delikatessköttbullar, rostbiff, skinka, ost, tomat, persilja, sallad, gurka

Täcke: Philadephia

Havet:

bröd: jätterasker, kantskurna skivor

fyllning 1: hovmästarsås och lax

fyllning 2: Crème fraiche och räkor

Pynt: Lax, kräftstjärtar, räkor, ägg, rädisor, tomater, citron, dill, sallad, gurka

Täcke: Crème fraiche

Välj en bricka smörgårstårstan ska serveras på och lägg ut 6-8 skivor som bottenlager. Täck med första lagret fyllning. Lägg på nästa lager bröd och täck det med fyllning två. Bred ut täcket på sidorna och ovanpå så att allt bröd täcks, så torkar den inte ut lika lätt. Pynta efter eget huvud, men tänk portioner: alla ska kunna ta utav allt pynt och få smaka av allt.

Så här blev de jag gjorde idag:

 

 

Kommentarer

  • 27 juli 2014 21:56

    De blev väldigt fina och de verkar hur smaskiga som helst.

  • 28 juli 2014 10:37
    Tita

    Mycket vackra! Du kan vara stolt.

    Jag kan inte sånt där så jag låter bli att försöka.

Logga in för att skriva en kommentar.