icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 5991813
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
21 april 2014 18:41
1

Sojabönsbiffarna är klara

Nu börjar jag bli mer eller mindre nöjd med receptet på sojabönsbiffarna. Jag har kommit fram till att smeten nästan ska vara kladdig för att hålla ihop bra, och så att biffarna inte ska bli för torra att äta. Dessutom ska man steka dem i riktigt med stekfett, eftersom fettet ger kryddorna en extra studs. Jag föredrar om man steker dem ganska hårt, men sojabiffar blir snabbt brända i smaken så man får experimentera sig fram till hur länge de ska stekas och på vilken temperatur. Väl värt att notera är också att olika stekpannor ger olika resultat. Det blir väldigt mycket biffar av de mängderna jag tog till, men jag hade ingen aning om att det skulle bli så mycket mat när jag började. Nästa gång kanske jag nöjer mig med hälften :-) [FET]Ingredienser till förskräckligt mycket sojabönsbiffar:[/FET] 1 påse (500g) risenta sojabönor (blötlagda & kokade enligt förpackningen) 3 ägg 2-3 msk rapsolja 8-10 vitlöksklyftor [KURSIV]okänd mängd:[/KURSIV] cayennepeppar curry madras paprika spiskummin salt Mixa sojabönorna med en stavmixer eller matberedare när bönorna är mjuka och har svalnat, och tillsätt äggen ett och ett samt rapsoljan. Tillsätt kryddorna och mixa till en slät smet. Stek i valfritt stekfett fast var beredd på att olja kan skvätta och stänka väldigt mycket. Sojabiffarna vänds så lite som möjligt. Man hettar upp stekfettet, rullar en boll av smeten och plattar ut den i handen. Lägg i den i pannan och ge fan i den tills den ska vändas, räkna med att det kan ta 3-4 minuter åtminstone på medelstark värme! Exakt hur länge beror på hurdan spis och panna du har, du får laborera helt enkelt. Servera med potatismos och lingonsylt (jo, det fungerar jättebra faktiskt!) :-) Biffarna på bilden är ungefär en tredjedel av den mängd det blev innan jag var klar. I storlek gjorde jag dem aningen mindre än min handflata, men lite tjockare än vanliga pannbiffar eftersom de håller ihop bättre om de är lite mindre och knubbiga. För platta och stora biffar tenderar att bli smuliga och falla i sär väldigt lätt.

Kommentarer

  • 21 april 2014 19:25
    Pillar man på dem för mycket under stekningen faller de också i sär har jag märkt. Jag är en liten pille-maja emellanåt och vill vara där och lyfta och kika, men det får jag inte när biffarna är gjorda på sojabönor :-)

Logga in för att skriva en kommentar.