Soppa
Jag fortsätter med mina sopp-experiment, den här gången med rödbetssoppa.
Ingredienser (3 port):
360g Rödbetor
50g Lök
7,0 dl Grönsaksbuljong
2msk Balsamvinäger
2msk Olivolja
Gör så här:
1. Skala och dela rödbetorna i cirka 2cm stora tärningar. Dela löken.
2. Lägg alla ingredienser i SoupMakern och välj programmet för slät soppa. Eller, koka upp alla ingredienserna och sjud cirka 20 minuter tills rödbetorna är mjuka. Mixa med stavmixer.
3. Servera med gräddfil eller yoghurt.
Helt makalös rödbetssoppa. Jag trodde den skulle smaka som rödbetor gör, lite jordigt och inte så gott. Men någonstans mellan balsamvinägern och kryddorna försvann den där läskiga bismaken, och kvar blev bara det goda. Färgen är verkligen så där brutal förresten, det är inte Photoshoppat.
Gillar
Kommentarer
-
Låter ju jättegott! Även rödbetsjuice (gärna med lite ingefära) är väldigt mycket godare än det låter...
-
Rödbetsoppa är ruskigt gott, jag serverar det med fet creme fraiche som jag smaksatt med pepparrot, salt o peppar .. jättegott =)
Även kokta rödbetor är supergott som de är med smör o salt .. mums! =)
-
I vanliga fall brukar jag tycka rödbeta smakar gammal jordkällare, men den här gången blev det gott :-)
Ugnsgratinerade, skivade rödbetor med getost är en höjdare också. Lite pyssligare att göra bara, soppa är så fantastiskt smidigt att laga till.
-
Körde rödbetor i råsaftcentrifug, och jag blev inte frälst måste jag erkänna. Det var inte någon höjdare, men det kanske finns bättre sätt? Jag bara testade om det gick, och smakade på saften som blev (läskigt) utan att egentligen veta hur jag skulle bära mig åt :D
-
Rödbetor, morötter, äpplen, citron och apelsin brukar jag göra. Håller ca fyra dagar i kylen. Grymt gott och energigivande.
-
Mums! :-)
-
Smidigt sätt att få i sig extra vitaminer om man behöver det!
-
Ser ut som en fräsch soppa tycker jag! Rödbetor är en riktigt bra boozter :)
Logga in för att skriva en kommentar.