icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 5989483
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
10 februari 2015 14:14
8

Soppa

Jag fortsätter med mina sopp-experiment, den här gången med rödbetssoppa.

Ingredienser (3 port):

360g Rödbetor

50g Lök

7,0 dl Grönsaksbuljong

2msk Balsamvinäger

2msk Olivolja

Gör så här:

1. Skala och dela rödbetorna i cirka 2cm stora tärningar. Dela löken.

2. Lägg alla ingredienser i SoupMakern och välj programmet för slät soppa. Eller, koka upp alla ingredienserna och sjud cirka 20 minuter tills rödbetorna är mjuka. Mixa med stavmixer.

3. Servera med gräddfil eller yoghurt.

Helt makalös rödbetssoppa. Jag trodde den skulle smaka som rödbetor gör, lite jordigt och inte så gott. Men någonstans mellan balsamvinägern och kryddorna försvann den där läskiga bismaken, och kvar blev bara det goda. Färgen är verkligen så där brutal förresten, det är inte Photoshoppat.

Gillar

Kommentarer

  • 10 februari 2015 14:34

    Låter ju jättegott! Även rödbetsjuice (gärna med lite ingefära) är väldigt mycket godare än det låter...

  • 10 februari 2015 14:24

    Rödbetsoppa är ruskigt gott, jag serverar det med fet creme fraiche som jag smaksatt med pepparrot, salt o peppar .. jättegott =)

    Även kokta rödbetor är supergott som de är med smör o salt .. mums! =)

  • 10 februari 2015 14:29

    I vanliga fall brukar jag tycka rödbeta smakar gammal jordkällare, men den här gången blev det gott :-)

    Ugnsgratinerade, skivade rödbetor med getost är en höjdare också. Lite pyssligare att göra bara, soppa är så fantastiskt smidigt att laga till.

  • 10 februari 2015 14:39

    Körde rödbetor i råsaftcentrifug, och jag blev inte frälst måste jag erkänna. Det var inte någon höjdare, men det kanske finns bättre sätt? Jag bara testade om det gick, och smakade på saften som blev (läskigt) utan att egentligen veta hur jag skulle bära mig åt :D

  • 10 februari 2015 18:31
    properra
    Rödbetor, morötter, äpplen, citron och apelsin brukar jag göra. Håller ca fyra dagar i kylen. Grymt gott och energigivande.
  • 10 februari 2015 19:10
    utter

    Mums! :-)

  • 10 februari 2015 18:48

    Smidigt sätt att få i sig extra vitaminer om man behöver det!

  • 10 februari 2015 22:06
    liiz

    Ser ut som en fräsch soppa tycker jag! Rödbetor är en riktigt bra boozter :)

Logga in för att skriva en kommentar.