Spännande djupdykningar
Paleo är en bekantskap jag inte gjort tidigare, inte så mycket åtminstone, men äldsta dottern svarar riktigt bra på det och har gått ner bra i vikt. Nu när hon är på besök blir vår kost en märklig kompromiss mellan paleo och vegetariskt.
Det senaste experimentet blev väl inte direkt paleo, jag tror inte quorn räknas dit faktiskt, men det blev gott och vi blev mätta allihop. Jag hade ingen aning om att det blev så mycket zucchinistrimlor av en enda zucchini, dottern skvallrade att en normalstor zucchini räcker till två portioner.
Jag prioriterade att hålla nere mängden kolhydrater, då det verkade vara det viktigaste i paleo näst efter att alla råvaror ska vara rena och naturliga.
Man börjar med pastasåsen, det är den som tar mest tid. Medan pastasåsen puttrade ihop sig lite kan man göra zucchinistrimlorna, lägga upp dem och sedan är det klart. Svårare än så är det inte.
Det är extremt roligt att prata med med henne nu när hon går en kockutbildning, jag lär mig massor av henne. Hon kanske inte tror det själv än, men hon är riktigt bra i köket när hon slappnar av och gör som hon själv känner är rätt.
Tilllagningstid: 20 min
Kcalorier: 262 / portion
Energifördelning (en portion):
Fett: 8 gram
Protein: 22 gram
Kolhydrater: 19 gram
Ingredienser (5 portioner):
600,0 gram QUORN Färs QUORN
1,0 burk(ar) a´220 g (u lag) Champinjoner konserv u lag
1,0 st Lök gul eller röd
800,0 gram Krossade tomater KRAV KUNG MARKATTA (2 burkar)
2,0 msk Olivolja
2,0 msk Brun Kalvfond BONG TOUCH OF TASTE
3,0 gram Oregano
3,0 gram Basilika (mald krydda)
1,0 gram Svartpeppar
2,5 st Squash
Gör så här:
1. Fräs quornfärsen och löken i olivoljan.
2. Tillsätt fond, svamp, kryddor och krossade tomater.
3. Låt sjuda en liten stund medan du skalar och hyvlar zucchining till pasta. (Späd ev med lite vatten om det inte är vattniga tomater)
4. Koka upp en kastrull vatten, lägg i zucchinistrimlorna och sjud någon minut. Häll av och lägg upp på tallrikar.
5. Smaka av pastasåsen med salt och peppar innan du lägger upp på zucchinipastan och serverar rykande hett.
Gillar
Kommentarer
-
LissaLo, vilken otroligt praktisk mojäng! Vart har du köpt den?
-
Mojängen heter, har jag lärt mig nu, julienneskärare och ska beställas så att jag slipper stå och småpyssla för att göra dotterns pasta. Ju mer man underlättar... :-)
-
Så härligt att ni kör tillsammans! Och vilken god mat det ser ut till ha blivit av er kompromiss, super!
Logga in för att skriva en kommentar.